L’equip d’estudiants de la Universitat Jaume I aconsegueix el primer lloc en la competició i rep diversos premis, culminant un any replet d’esforç i dedicació

L’equip UJI Motorsport, format per més de 50 estudiants de la Universitat Jaume I, ha finalitzat la temporada 2023/2024 de la millor manera possible en obtindre resultats excepcionals en la competició Formula Student Portugal. Aquest assoliment es produeix després d’un inici complicat en la competició FS Spain, on el monoplaça UFS06 va presentar dificultats mecàniques que van complicar l’acompliment de l’equip.

A Portugal, l’equip castellonenc va participar amb una renovada motivació i, durant el primer dia de competició, va destacar en les proves estàtiques, amb la tercera posició en cadascuna d’elles. En la primera prova dinàmica, la prova d’acceleració, UJI Motorsport es va alçar amb la primera posició, seguit de dues segones posicions en les proves de SkidPad i autocross, que avaluen la capacitat d’un vehicle per a maniobrar en corbes tancades i la seua estabilitat lateral i l’agilitat del vehicle en un circuit curt, respectivament.

El moment culminant va arribar en l’última prova anomenada Endurance, que mesura la resistència, la fiabilitat i el rendiment general del monoplaça. L’equip UJI Motorsport va aconseguir finalitzar-la amb el primer lloc per primera vegada en aquesta categoria, una fita històrica per a l’equip de l’UJI.

A més, en la cerimònia de clausura, l’equip va rebre els premis Overall -un reconeixement global després de destacar en múltiples àrees- i Efficiency – per aconseguir la millor eficiència energetica-, que l’acrediten com a guanyador de la competició, així com el guardó Road to FSPt, que reconeix la qualitat del contingut que van compartir en xarxes socials durant els dies de competició, que també van poder seguir-se per les xarxes de la Càtedra INCREA de l’UJI.

L’equip ja treballa en el disseny de l’UFS07, amb el qual esperen participar en dues competicions de Formula Student 2024-2025, una a Portugal i una altra a Barcelona. UJI Motorsport està format per estudiants de diferents graus i màsters, com Enginyeria Mecànica, Periodisme, Enginyeria Informàtica, entre altres, i cada any dissenyen un monoplaça des de zero per a competir en circuits nacionals i internacionals.

Aquest equip forma part del programa UJI Lab Innovació, coordinat per la Càtedra INCREA del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de l’UJI, i finançat gràcies a la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.