El cartell reunix les variades sonoritats de 201Lavision, Júnior Mckenzie, Valent Bosc i Montefuji les actuacions del qual seran d’accés lliure i gratuït

Benicàssim·Pop al Carrer ja està preparat. La música eixirà a les places de la localitat este dissabte, 14 de setembre, encadenant les actuacions correlatives de 201Lavision (plaça Les Corts, 18.00), Júnior Mackenzie (plaça Sequiota, 19.00), Valent Bosc (plaça Els Dolors, 20.00) i Montefuji (plaça Constitució, 21.00). Cadascuna d’actuacions tindrà una duració màxima de 45 minuts i totes elles són de lliure accés.

Una iniciativa de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benicàssim, amb Rosa María Gil al capdavant, juntament amb Tímida Indústria Musical (TIM), més les col·laboracions de la Generalitat Valenciana, Institut Valencià de Cultura i comerços de la localitat.

L’elecció del cartell ha sigut a càrrec dels periodistes culturals Julio Ruiz (Premi Nacional de Radi 2011 i Ondas 2013), Eduardo Guillot (director de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani) i Cristina García (redactora del periòdic Mediterrani) a partir de les propostes rebudes per a prendre part de Benicàssim·Pop al Carrer.

El cartell de Benicàssim·Pop 2024 permetrà gaudir d’una àmplia gamma de sonoritats. La nova formació 201Lavision aportarà els ritmes urbans, amb electrònica i rimes. Júnior Mackenzie oferirà les seues cançons pròpies d’un autor d’esperit nord-americà imbuït pel folk i el rock que s’han pogut escoltar en festivals com el FIB. Valent Bosc provocarà balls amb el seu pop i rock, tal com ha ocorregut en un bon nombre de ciutats espanyoles. Montefuji aportarà eixa música deutora dels corrents alternatius sorgits del rock des dels 90 i que els ha situat com una de les bandes castellonenques de culte d’esta última dècada.

El programa arrancarà el divendres 13 (20.00 i 23.00; 3 euros) en el Teatre Municipal Francesc Tárrega amb la projecció del llargmetratge ‘Segon premi’, pel·lícula basada en el grup granadí Els Planetes i dirigida per Iñaki Lacuesta, guanyadora del premi Biznaga d’Or a la Millor Pel·lícula Espanyola del Festival de Màlaga 2024. El dissabte 14, a les 23.00, tornarà a projectar-se.

L’activitat del dissabte 14 començarà al matí, amb l’obertura d’un Mercat Musical en la plaça Constitució (11.00), que inclourà jocs infantils a càrrec de Guixot de 8, música punxada per la dj Mar Destellos i parada de discos de Jose Mercadillo.