L’Auditori de Castelló rep l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, Engegärd Quartet, La Dispersione, l’Orquestra de València o l’Orquestra Simfònica de Castelló

La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació posa a la venda els abonaments culturals de la nova temporada del Teatre Principal i l’Auditori de Castelló. Els dos espais, gestionats per l’Institut Valencià de Cultura, presenten en abonament una oferta cultural dirigida a tots els públics.

La proposta, liderada pel nou equip directiu de l’Institut Valencià de Cultura, ha planificat una completa programació en la qual, a més de l’oferta de l’abonament, presenta durant l’últim trimestre de l’any importants novetats que amplien el projecte cultural en la ciutat de Castelló. Tota la programació dels espais gestionats per l’IVC en la província, Museu de Belles Arts de Castelló, EACC, Palau de Congressos de Peníscola, Teatre Principal i Auditori de Castelló, es donarà a conéixer pròximament.

Teatre Principal, huit propostes en abonament

El Teatre Principal de Castelló presenta un abonament d’inici de temporada compost per 8 grans espectacles. La programació s’iniciarà el 13 d’octubre amb l’obra Burro, un espectacle amb música en directe inspirat en les obres mestres de la literatura que giren entorn de l’ase, i protagonitzat per un dels actors essencials de la història del teatre espanyol, Carlos Hipólito.

El clàssic de Tenessee Williams El zoo de vidre arriba el 20 d’octubre amb la prestigiosa companyia La Perla 29 i tancarà el mes, el dia 26, El novio de España, una comèdia musical que posa com a protagonistes Luis Mariano i Carmen Sevilla i arreplega part de la història d’Espanya.

El mes de novembre començarà amb la comèdia d’intriga Maror escrita per Rodolf Sirera per a donar pas, el diumenge 10, a la inquietant obra d’Emmnauel Carrère L’adversari amb Pere Arquillué com a protagonista. Tancarà novembre la comèdia romàntica Valparaíso de l’actor, dramaturg i director valencià Manuel Valls.

El flamenc serà una de les últimes propostes de l’any 2024 del Teatre Principal de Castelló. L’1 de desembre, la Premi Nacional de Dansa 2023 Rafaela Carrasco puja a l’escenari de la plaça de La Pau amb Creaviva d’Álvaro Tato.

La programació d’abonament es tancarà el 15 de desembre amb Carmen. Nada de nadie, una producció del Teatro Español protagonitzada per Mónica López i que aborda la vida de Carmen Díez de Rivera. Una dona que va aconseguir, durant la transició, un lloc que cap altra havia exercit en este país: cap del gabinet de la Presidència del Govern.

L’abonament general del Teatre Principal de Castelló inclou huit grans espectacles amb preus que van des dels 30 als 100 euros depenent de la butaca triada. També hi ha un abonament reduït, amb quatre espectacles, a un preu de 50 euros.

La renovació d’abonaments començarà el dimarts 17 de setembre. Les persones que vullguen abonar-se per primera vegada podran fer-ho des del dimecres 25 de setembre. Les entrades soltes estaran disponibles des de l’1 d’octubre. Poden adquirir-se en taquilla o en la web ivc.gva.es.

L’Auditori de Castelló reforça l’oferta musical durant la nova temporada 24/25. A més de la programació inclosa en abonament, l’Auditori presenta un cartell variat, que es donarà a conéixer en els pròxims dies, que inclou una àmplia oferta composta per diferents estils musicals que van des de l’òpera, passant pel jazz, les bandes de música o sons contemporanis.

L’Auditori de Castelló inicia la temporada i la programació d’abonament, el 10 d’octubre, amb l’exigent Simfonia núm. 6 de Gustav Mahler amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana amb la direcció de Sir Mark Elder.

Des de Noruega arriba el 15 d’octubre a l’Auditori de Castelló Engegärd Quartet amb obres de Beethooven, Anderson i Mendelssohh.

Per la seua part, l’Orquestra de València presenta dos concerts durant este trimestre. D’una banda, el 26 d’octubre presenta un programa compost per la Simfonia núm. 7 de Bruckner i La Valse de Ravel. En desembre, l’Orquestra de València protagonitzarà una nit dedicada als grans ballets amb peces de Stravinski, Khatxaturian i Txaikovski.

A més, l’Orquestra Simfònica de Castelló interpretarà la reconeguda Carmina Burana de Carl Off el 22 de novembre.

D’altra banda, el mes de desembre, el dia 11, l’agrupació valenciana La Dispersione presenta un programa denominat Tempestat gran. José de Nebra i l’escena del seu temps en el qual, amb la soprano Margarita Rodríguez, s’interpretaran obres de Vicent Martín i Soler, Martín i Coll, Durón, Pradas, Literes i Luigi Boccherini.

L’Auditori de Castelló tancarà el trimestre com el va obrir, amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana que davall la batuta de James Gaffigan i amb el reconegut pianista Javier Perianes com a solista presenten Ciutats, somnis i poemes. Un programa que conté, entre altres peces, l’estrena a Espanya de Ciudad sin sueño de F. Coll. Una obra encàrrec del Palau de les Arts Reina Sofia, London Philharmonic Orchestra, Toronto Symphony Orchestra i Sinfonierorchester Basel.

La renovació d’abonaments de l’Auditori de Castelló s’inicia el 17 de setembre amb preus des dels 30 euros fins als 115 euros. Els nous abonats podran fer-ho des del 25 de setembre. Les entrades soltes es posaran a la venda des de l’1 d’octubre. Més informació en taquilles i en la web de l’IVC.