L’exposició sota el títol “Mà a mà” estarà des del 19 al 29 de setembre a la sala expositiva Melchor Zapata

A partir del dijous 19 de setembre, Melchor Zapata torna a la sala expositiva a la qual dona nom a Benicàssim al costat de l’artista Victoria Mora en un “Mà a mà” en el qual l’artista andalús establit a Benicàssim apadrina a l’artista nobel en un tête à tête entre mestre i aprenent amb fort vincle amb Benicàssim. L’exposició serà a la sala expositiva Melchor Zapata des del 19 fins al 29 de setembre, obert dijous, divendres, dissabte i diumenge de 17 a 20 hores i dissabtes al matí d’11 a 14 hores també.

Melchor Zapata, Sevilla (1946), pintor de professió, dibuixant de vocació i escultor casual és es definix. Pintor vocacional des de #xiquet, es trasllada als quinze anys a Lleida, on comença a treballar en el taller imatger de Gabriel Casanovas, simultaniejant eixe treball amb els estudis a l’Escola de Belles Arts, en la qual va obtindre la medalla d’honor en dibuix i pintura. Amb els seus mestres Leandro Cristòfol, Rafael Sagüillo i Comes Estadella, va passar del període imatger a decantar-se per la sensibilitat escultòrica. Als vint anys es trasllada i als vint-i-un s’establix definitivament a Castelló de la Plana. Porta exhibint la seua producció des de 1970 i cal destacar les seues més de 250 exposicions individuals en diferents galeries.

Per part seua, Victoria Mora, que va cursar estudis a l’Escola de Ceràmica de Manises, de família d’arquitectes compta amb una profunda educació artística, el seu avi, Francisco Mora, va ser un reconegut arquitecte modernista que va aprendre de Gaudí, i va projectar infraestructures històriques com l’Ajuntament de València, el Mercat Colón o el Palau de les Exposicions. L’artista nobel, en un homenatge als seus avantpassats, busca en cada llenç transmetre a qui el veu, la llibertat i fantasia de viatjar per “el seu món”.