L’Associació per al Desenvolupament de la Comunicació (adComunica) ha reunit avui prop de 200 estudiants de Comunicació de la Universitat Jaume I en un acte de celebració del Dia Mundial de la Ràdio, que es va celebrar diumenge passat, 13 de febrer

La trobada ha tingut format de taula redona sota el títol «La ràdio local a Castelló» i ha reunit els responsables de les emissores membres de l’Associació: Radio Castellón-SER, COPE Castellón i Onda Cero Castellón.

L’aula magna Joan Francesc Mira de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de l’UJI ha acollit la trobada, en la qual han participat els directors de COPE Castellón, Raúl Puchol, i Onda Cero Castellón, Jesús Montalbán, al costat del director d’Informatius de Radio Castellón-SER, Jaume Maicas. Ha moderat el debat el periodista i secretari d’adComunica José Luis Serrano.

En la seua intervenció, Raúl Puchol ha destacat que la ràdio «sap adaptar-se a l’entorn i ara mateix, per exemple, ho fa al telèfon» i ha afegit que el mitjà «té futur però necessitem bones connexions d’Internet perquè arribe bé a l’interior de la província». A més, Puchol ha assenyalat que els periodistes «hauran d’adaptar-se una mica més a les noves tecnologies, perquè és el que ara necessitem els mitjans». Per la seua part, Jesús Montalbán ha incidit en l’apartat publicitari, «perquè una emissora local, sobretot, ha de sumar oients i facturació, com a empresa privada que és», i ha defensat el paper de la creativitat publicitària com a atractiu radiofònic. Finalment, Jaume Maicas ha assenyalat que el repte actual de les emissores «és arribar a les butxaques (als telèfons)» i s’ha referit «al plus que suposa avui emetre en vídeo i en xarxes socials, perquè ens porta més enllà de l’antena».

Els tres participants han posat l’accent en la gran capacitat de la ràdio per a adaptar-se a tots els canvis tecnològics i socials, «en evolucionar el perfil dels oïdors amb el temps», i han subratllat així mateix el poder de la paraula parlada, «al marge de la manera de consumir-la».

L’Associació per al Desenvolupament de la Comunicació és una entitat sense ànim de lucre promoguda per professorat universitari, directors de comunicació d’empreses privades i directius de mitjans de comunicació de Castelló que es dedica al foment i el desenvolupament de la comunicació en tots els seus vessants.