Benicàssim celebrarà aquest diumenge 6 de febrer la festivitat de Santa Àgueda amb la tradicional romeria

“Al cap d’un any de parèntesi, recuperem un de nostres més arrelats costums com és la d’acudir en romeria, el diumenge més pròxim al 5 de febrer, a l’ermita de Santa Águeda, on rememorem els nostres orígens, en un dia de convivència i germanor entre tots els veïns” ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, qui ha continuat dient que “novament les mesures sanitàries marcaran el desenvolupament de la romeria i apel·lem a la responsabilitat individual a l’hora de participar garantint així la seua correcta celebració”.
Com ha explicat el regidor de Festes, Arturo Martí, “els actes començaran a l’entorn de l’Església de Sant Tomàs de Villanueva amb el repartiment dels mocadors commemoratius i després d’això s’iniciarà l’ascens a l’ermita de Santa Àgueda”. Enguany, la romeria no realitzarà la seua tradicional parada al carrer Sant Àgueda, per la qual cosa no es realitzarà el repartiment de dolços i moscatell, seguint les recomanacions sanitàries. La romeria comptarà amb l’assistència de les reines de les festes, Carla Soriano i María Eixau, i les dames Andrea Martí, Emma Badenes i Alicia Pallarés. Els participants ascendiran uns 3 quilòmetres fins a l’ermita, situada en la partida Jovellús. A les 12 hores s’oficiarà una missa camperola en homenatge a la patrona i després dels actes religiosos, començarà el descens fins al nucli urbà de Benicàssim. Arturo Martí ha finalitzat agraint a Don Joaquín Monfort “la bona predisposició a la ciutadania de Benicàssim perquè, com és tradicional, puguem realitzar aquesta celebració en aquest emblemàtic lloc”.
Com en anys anteriors, l’Ajuntament de Benicàssim ha disposat un servei de transport adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda que vulguen acudir a la romeria. A les 9.30 hores el servei adaptat iniciarà el trajecte des del carrer Sant Tomàs fins a l’ermita de Santa Àgueda per a portar als usuaris que sol·liciten in situ el servei i, en finalitzar la missa es realitzarà el viatge de baixada.