L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la regidoria de Turisme, continua donant a conéixer el seu patrimoni històric, natural i cultural a través del Programa Oficial de Visites Guiades

Un calendari de visites que es duu a terme durant tot l’any “i amb el qual oferim activitats per a tots els gustos i públics, com a visites per al públic infantil, visites per als amants de la naturalesa i activitats per a qui vulga conéixer més a fons la història del nostre municipi”, ha indicat la regidora responsable de l’àrea, Cristina Fernández.
Són més de 60 les visites guiades programades per a enguany i com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “Aquest programa ha tingut des del seu inici un extraordinari acolliment per part del públic en general, i el familiar en particular. Oferir aquesta activitat de visites guiades ens permet connectar amb tota classe de públic, combina a la perfecció una faceta lúdica amb una vis cultural, i és una forma divertida de donar a conéixer el patrimoni històric, cultural, arquitectònic, etnològic i natural de Benicàssim”.
Dins de les propostes preparades per al primer quadrimestre de l’any, destacar les propostes destinades al públic familiar com l’eixida pel Desert de les Palmes “Benicàssim des de les altures” (15 d’abril) , l’activitat “Ens anem de festival! Yincana musical” prevista per als dies 13 i 20 d’abril en la plaça de les Corts Valencianes o la visita teatralitzada “El fantasma de Pierre Méchain i el meridià de Greenwich” el dia 17 d’abril.
El programa també està ben nodrit d’eixides a la naturalesa com l’activitat “A vista d’ocell. Per les crestes del Desert de les Palmes” amb la qual comença el calendari de visites d’aquest mes de febrer aquest dissabte dia 12. “Paisatges dels Carmelites”, amb visita al Monestir (27 de febrer), “La riquesa botànica de Benicàssim” (13 de març), “Descobreix tots els secrets de la taronja” (16 d’abril) i “El país de pinastre” (30 d’abril) són unes altres de les visites programades durant els pròxims mesos i amb les quals els assistents podran estar en contacte amb la naturalesa.
A més, el programa oficial de visites guiades inclou visites per les emblemàtiques viles modernistes (13 de febrer i 20 de març) i ofereix l’oportunitat de conéixer més a fons l’església Sant Tomàs de Villanueva a través de la visita “De Banu Qasi a Benicàssim” (18 de març i 11 d’abril) en una ruta que també contempla la visita al Museu Celler Carmelitano.
Els interessats poden comprar la seua entrada a través de la web de Turisme (www.turismobenicassim.com) o bé de manera física en l’oficina de turisme de la Casa Abadia. Solament accepten el pagament amb targeta i el preu de les visites és de 3 i 5 euros i de 1,5 i 2,5 el tiquet reduït (xiquets menors de 12 anys, majors de 65 o usuaris del carnet Gent D’Or).