L’Ajuntament de Benicàssim, a través de l’Àrea d’Urbanisme, encarregarà l’estudi necessari amb l’objectiu de determinar l’emplaçament més adequat per a construir el nou espai polifuncional

Aquest acord es desprén de la moció aprovada en el Ple ordinari del mes de febrer. El text presentat per l’equip de govern tenia l’objectiu de convertir-se en moció institucional però finalment ha tirat avant amb els vots a favor de l’equip de govern (Partit Popular i Ciutadans) i l’abstenció dels grups de l’oposició (PSPV, Compromís, Ara Benicàssim i Vox).
Com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “Benicàssim creix en dinamisme i en l’actualitat hi ha una demanda de més i millors infraestructures”. És per això que, tal com diu la moció presentada per l’equip de govern “es fa necessari començar l’estudi per a trobar la localització més adequada per a la construcció d’una nova infraestructura de caràcter polifuncional tan demandada per la ciutadania i que permeta ser seu d’associacions i realitzar esdeveniments sense necessitat de condicionar, entorpir o alterar la programació d’altres espais municipals, com poden ser el Teatre Municipal o el Pavelló del Poliesportiu Municipal”.
L’alcaldessa ha recordat que durant el passat exercici, els grups municipals que tenien representació en l’Ajuntament de Benicàssim van reconéixer la creació d’un espai polifuncional i, per això, es va incloure en el Pla d’inversions prioritàries per al municipi.
D’altra banda, a més dels estudis que s’encarregaran per a determinar la localització més adequada, a través de la moció aprovada s’acorda també crear una taula de treball, formada per tècnics, portaveus dels grups municipals amb representació en el consistori i membres del Consell de Participació Ciutadana.
En aquest punt afegir que l’Ajuntament de Benicàssim ja està treballant en la reubicació d’algunes activitats, com les atraccions de fira, que es desenvolupen en el denominat ‘recinte firal’ durant les festes patronals del gener i el setembre. “S’està estudiant el nou emplaçament que, inclús estant en el nucli urbà de la nostra població, es trobe prou allunyat per a compatibilitzar l’oci i el descans dels veïns, i alhora s’aplicaran mesures encaminades a aconseguir aquest objectiu”, ha afegit Susana Marqués.
D’altra banda, la unanimitat ha estat present en aprovar-se una moció institucional per a commemorar el Dia Internacional de la Dona del pròxim 8 de març, per a instar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a la neteja dels barrancs, per a sol·licitar al Govern d’Espanya la devolució de l’IVA del 2017 a la Comunitat Valenciana i per a sol·licitar al Govern d’Espanya la construcció de nous accessos al municipi de Benicàssim des de la N-340 i l’AP-7.