Benicàssim, destí per excel·lència i amb el recent distintiu per part de Generalitat Valenciana com a Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana, és mar, és muntanya, és sol, és música, és història, és patrimoni: és experiència.

Totes les seues virtuts turístiques s’han posat de manifest en la Fira Internacional de Turisme de Madrid i, en concret, Fitur fa parada en el passeig Pilar Coloma de Benicàssim, lloc on, cada mes de setembre, el municipi realitza el seu particular viatge a l’època on la burgesia valenciana i castellonenca gaudia del clima i dels banys de mar en un entorn idíl·lic.
Benicàssim porta realitzant aquest viatge als anys 20 des del 2011, i amb motiu de la desena edició, l’ajuntament ha apostat per Benicàssim Belle Éporque per a mostrar als assistents a Fitur un dels esdeveniments modernistes més rellevants i pioners a nivell nacional.
L’alcaldessa, Susana Marqués, i la regidora de Turisme, Cristina Fernández, han presentat aquesta vesprada la desena edició de Benicàssim Belle Époque que se celebrarà del 30 d’agost al 5 de setembre i com ha comentat Cristina Fernández, “serà un any especial, amb més dies d’activitat i amb l’objectiu posat en què l’essència de la Belle Époque, de l’època daurada de les nostres viles modernistes, siga present en tot el municipi”.
Al llarg de la línia de costa del Voramar i l’Almadrava s’alcen més de 50 viles modernistes amb diferents estils arquitectònics, una característica que li va valdre el nom a Benicàssim com el “Biarritz de Llevant”. I és allí on des del 2011 se celebra Benicàssim Belle Époque. El Passeig Pilar Coloma i les viles congregaran gran part de la programació prevista, però, a més, l’activitat es desplaçarà tant al nucli urbà com a l’amfiteatre Pepe Falomir, a la platja Torre de Sant Vicent.
Per a aquesta desena edició, les mesures sanitàries vigents compartiran protagonisme amb un programa variat en el qual l’essència de la Belle Époque serà present i els assistents es traslladaran a l’època de major esplendor de les nostres emblemàtiques viles. Un cicle de cinema a la platja amb projeccions de famosos que van convertir a Benicàssim en un plató de cinema la platja; visites guiades i escenificades en el palauet municipal Vila Elisa, exposicions de pintura, fotografia iindumentària costumista, espectacles musicals i teatrals són algunes de les activitats previstes “i amb motiu de la desena edició, l’esdeveniment comptarà amb una espectacular desfilada que recorrerà el municipi i amb el qual volem retre homenatge a totes les persones que han contribuït a engrandir, edició rere edició, Benicàssim Belle Époque”, ha afegit Cristina Fernández.
L’alcaldessa, Susana Marqués, ha volgut agrair “a tot el teixit associatiu local de Benicàssim que col·labora activament, juntament amb l’Ajuntament, en la seua organització, mostrant orgullosos la història, el patrimoni del seu municipi, aconseguint passar d’espectadors a ser vertaders protagonistes de la història”.
La primera edil també ha posat de rellevància la presència de Benicàssim en Fitur, “perquè després d’un any de vertadera dificultat, Benicàssim volia mostrar amb la seua presència hui, ací, el suport ferm a un sector com és el turisme, el nostre principal motor econòmic”.
“Enguany, l’estiu del 2021, l’abordem amb esperança i il·lusió, prevalent en el disseny la nostra estratègia la prudència i la salut”, ha continuat dient l’alcaldessa qui ha fet referència als nous esdeveniments musicals per a aquest estiu, com són LUCE Benicàssim i Mar de Sons, “esdeveniments musicals readaptats a les mesures de seguretat i protocols sanitaris, perquè a Benicàssim creiem que la cultura és segura i necessària”.
Durant la presentació també s’ha projectat un vídeo que fa repàs a les nou edicions ja realitzades de Benicàssim Belle Époque i com ha afegit Susana Marqués, “els convide a conéixer Benicàssim Belle Époque perquè la visquen en present; l’experiència no els defraudarà”.