Les empreses interessades en este projecte, que permetrà integrar el recinte a la ciutat, fent-lo més polivalent, sostenible i innovador, podran presentar la seua proposta fins al 21 d’agost

L’Ajuntament de Benicàssim ha publicat el plec de prescripció tècnica per a la contractació del servici de redacció del projecte, direcció d’obra i coordinació de seguretat i salut de la urbanització sostenible del Recinte de Festivals de Benicàssim a fi de transformar-lo en un lloc més innovador, sostenible i polivalent, gràcies al finançament de la Unió Europea dins dels Fons Next Generation EU.

“La solvència de Benicàssim per a acollir esdeveniments multitudinaris ha sigut àmpliament reconeguda al llarg d’estos quasi 30 anys, el plus de competitivitat que ens donarà esta injecció de la Unió Europea a través de la innovació, la seguretat, la sostenibilitat i la polivalència, permetrà, a més, a través d’una projecció intel·ligent i responsable comptar amb un espai integrat a la ciutat i poder continuar treballant en la dinamització del municipi i la generació d’economia dotant-lo de diferents activitats durant tot l’any”, ha declarat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

Esta intervenció es troba estructurada amb actuacions en tres àmbits referenciats: en primer lloc, respecte a la transició verda i sostenible amb la restauració paisatgística i creació de zones verdes. A més, el projecte comptarà amb la instal·lació de sòls drenants per a la reutilització de l’aigua de pluvials. En segon lloc, es contemplaran actuacions de millora de l’eficiència energètica amb un nou enllumenat d’alta eficiència en el propi recinte i els accessos a este. El projecte no deixa de costat el que és una prioritat per a l’equip de Govern i és, en tercer lloc, l’àmbit de la competitivitat amb la creació d’un espai polivalent i permanent en el Recinte de Festivals que permeta activitat durant tot l’any.

La finalitat perseguida per estes ajudes és la millora de les destinacions turístiques gràcies a la inversió en actuacions claus per a l’augment de la seua competitivitat. Esta iniciativa permet exercir un efecte tractor sobre la demanda turística i un efecte dinamitzador del sector turístic privat, incorporar de manera efectiva la sostenibilitat i la digitalització en la gestió dels recursos, infraestructures i productes turístics dels destins. Així mateix, busca millorar el capital natural del sistema turístic, garantint la seua perennitat mitjançant la reducció de les emissions, la millora de la gestió de deixalles i aigües, la protecció, restauració i aprofitament turístic dels ecosistemes, la renaturalització d’estos i la introducció d’actuacions de prevenció o mitigació dels efectes del canvi climàtic, etc.

Cal destacar que a data de 22 de maig de 2023 la Secretaria d’Estat de Turisme va emetre la resolució per la qual es publica l’Acord de la Conferència Sectorial de Turisme, en el qual es van fixar els criteris de distribució, així com el repartiment resultant per a les comunitats autònomes, del crèdit destinat al finançament d’actuacions d’inversió per part d’entitats locals. Concretament, l’Ajuntament de Benicàssim va captar una la quantia de 2.001.722,00 euros per a la intervenció denominada “Benicàssim un destí sostenible i intel·ligent amb esdeveniments en qualsevol època de l’any”.