Benicàssim compta amb una agenda cultural de primer ordre que conjuga teatre, cinema i art amb una quinzena d’activitats culturals organitzades

Lliri blanc no acaba d’acceptar la seua primerenca malaltia, però això no li impedix acudir al costat de Patri (un fidel acompanyant) a la crida de la seua filla Elena, responsable d’un tràgic esdeveniment, per a fugir en un vell acte per les carreteres perdudes del país. El que va començar com una fugida desesperada, amb les hores es transforma en una trobada profunda entre persones que es necessiten, però no es coneixen. I que els portarà a fer coses inesperades, este és el fil conductor de l’obra que Carmen Machi, Macarena García i Santi Martín interpretaran el pròxim 25 de febrer a les 19 hores en el Teatre Municipal Francisco Tárrega de Benicàssim sota el títol “Els nostres Actes Ocults”.

Estos excepcionals artistes encapçalen la programació cultural per al mes de febrer, que compta amb més de 15 activitats organitzades i conjugades entre teatre adult, teatre infantil, cinema, tallers artístics per als més xicotets i tres exposicions artístiques. D’esta manera l’exposició audiovisual de Marta Negre, podrà visitar-se fins al 25 de febrer a la sala expositiva de Melchor Zapata, podent visitar fins a l’11 de febrer l’obra del salvatge i el moviment de Santiago Gil, passant el testimoni a partir del 16 de febrer a Salva Ríos i la seua obra Anònimes amb un recorregut a través de comportament i l’estat anímic de l’individu.

D’altra banda, i aprofundint en la cultura més tradicional, la Agrupació folklòrica del Cremaller celebra el seu 45é aniversari Al llarg d’este temps, el Cremaller ha convertit en una associació cultural que ha treballat per a recuperar el folklore en totes les seues variants: balls, música, indumentària…. i també per a transmetre esta part de la cultura valenciana a les generacions més joves. En esta actuació l’agrupació vol retre homenatge a totes les persones que ho han ajudat a nàixer, créixer i perdurar en els anys per a aconseguir que la flama del Cremaller no s’apague mai.

També teatre infantil i molt, molt de cinema

El dia 11 de febrer el teatre Municipal Francesc Tárrega acollirà l’obra de teatre especialment recomanada per a la infància LAVANDAIE DI NUVOLE on la roba tendida es transforma en núvols, animals i universos, narrant una història plena de tendresa i alegria. Amb actrius talentoses com Cinzia Morandi i Mónica Ceccardi, i la creativitat d’Antonio Catalano, este espectacle de 40 minuts és ideal per a la infància. Esta obra infantil podrà gaudir-se a les 17 i a les 18,30 hores.

La millor pel·lícula d’animació dels Premis de Cinema Europeu, Robot Dream, passarà pel Teatre Francisco Tárrega els dies 9 i 10 de febrer, també és estàs dates es projectarà Zona d’Interés, Gran Premi del Jurat del Festival de Cans, Cholitas serà el llargmetratge projectat el 15 i 16 de febrer, que mostra la vida de 5 dones indígeras. Els dies 16, 17 i 18 serà la projecció d’Un amor, guardonada en el Festival de Sant Sebastià, finalment, el 23 i 24 de febrer es projectarà la pel·lícula A foc Lent, llorejada a Cannes com a Millor direcció. No et perdes tot el que pot oferir-te l’agenda cultural de Benicàssim https://benicassimcultura.es/