Al voltant de 1.000 alumnes de Primària de les comarques de Castelló han participat en la tercera i quarta jornada de cloenda d’aquesta edició

El Complex Sindical de Castelló ha sigut l’escenari de la tercera i la quarta trobada de cloenda per als alumnes de primària del programa ‘Pilota a l’escola’ 2019-2020, que organitza la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport juntament amb la Federació de Pilota Valenciana amb la finalitat d’apropar l’esport autòcton a l’alumnat de primària i secundària.
En aquestes dues trobades de cloenda celebrades conjuntament el dimarts 18 i dimecres 19 a Castelló han participat vora 1.000 alumnes de 25 centres educatius de les comarques de Castelló, els quals han jugat a jocs divertits i han disputat partides de pilota de manera lúdica, acompanyats per tècnics de la federació i pilotaris valencians.
Les tradicionals trobades de cloenda, que tanquen progressivament les sessions teoricopràctiques impartides a les escoles i instituts, van arrancar al principi d’aquest mes a Benicarló i Traiguera amb més de 600 alumnes que van gaudir d’una jornada esportiva fora de les aules. Les pròximes trobades de cloenda se celebraran a Santa Pola i el Fondó de les Neus els dies 3 i 5 de març, respectivament.
A més, les trobades de cloenda compten enguany amb la col·laboració dels supermercats ‘masymas’, els quals faciliten als alumnes peces de fruita durant la celebració de la jornada. La mesura té com a finalitat fomentar els hàbits d’alimentació saludable entre els escolars.
D’altra banda, la fase intercomarcal de la competició de raspall en què participa l’alumnat de secundària participant en ‘Pilota a l’escola’ començarà el 2 de març a les instal·lacions de la Universitat Politècnica de València.
En total, en aquesta edició se celebraran 17 trobades de secundària i 16 de primària, amb la participació de més de 10.000 alumnes entre les diferents seus.
En l’edició de ‘Pilota a l’escola’ 2019-2020 participen vora 700 centres educatius de primària i secundària. El període de sessions teoricopràctiques es va iniciar el mes de novembre passat i finalitzarà al final de maig.
El programa ‘Pilota a l’escola’ disposa de monitors titulats i pilotaris professionals que duen a terme accions academicoesportives dirigides a l’alumnat de 4t de Primària dels centres participants, amb una sessió de dues hores que es divideix en una unitat didàctica i diferents jocs dirigits a l’aprenentatge de la pilota valenciana amb el reforç d’elements audiovisuals. En Secundària, l’alumnat de primer cicle i 3r d’ESO participa en una competició estructurada en diferents fases territorials.
A més, en aquesta edició s’ha fet una aposta per introduir la pilota inclusiva a les aules; per això, un docent d’Educació Especial estigué també present en les sessions de formació del professorat.
En els últims anys, des de Conselleria, s’han dut a terme diverses millores per a potenciar aquest programa, com la incorporació de participació d’instituts, la dotació de més recursos per al portal web del programa i l’increment considerable del pressupost assignat, amb una inversió de 200.000 euros.