L’alcaldessa destaca que la ciutat “té molt per descobrir” i ressalta el potencial com a destinació turística sostenible i accessible

La nova marca turística de la ciutat, la tercera edició d’Escala a Castelló, el 75 aniversari de les festes de la Magdalena, gastronomia i esport són els pilars de l’oferta que portarà Castelló la setmana vinent a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur), una de les cites més rellevants del sector en la qual Castelló vol potenciar els seus principals atractius i reforçar el seu posicionament com a destinació sostenible i accessible.
“Queda molt per descobrir d’una terra amable i diversa, que té en les seues gents el seu principal valor”, ha destacat l’alcaldessa, Amparo Marco. “En els últims anys hem fet un esforç des del govern municipal per a restituir la reputació de Castelló, també a través del turisme, la seua cara més visible, i Fitur és una bona oportunitat per a mostrar al món tot el que podem oferir”, ha assegurat la primera edila.
La regidora i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Pilar Escuder, per la seua part, ha detallat que la participació de Castelló en Fitur arrancarà el dimecres 22 de gener amb la presentació de la nova marca turística de la ciutat, que aglutina “les set línies sobre les quals versa la nostra estratègia turística, que són gastronomia, naturalesa, experiències, congressos, benestar, festes i esports”. En l’acte es projectarà un vídeo sobre la ciutat.
Per al dijous 23, Dia de la Comunitat Valenciana en Fitur, l’acte central serà la presentació de la tercera edició d‘Escala a Castelló, “una proposta que ens diferencia i que tornarà a reunir el segon cap de setmana de Pasqua a vaixells històrics en una trobada única”, segons ha ressaltat Marco.
El divendres 24, serà el torn per a mostrar a Castelló com a destinació de turisme esportiu, amb la presentació de la Marató i el 14 Torneig Primer Toque Castelló Mediterrani. El mateix dia, hi ha programat també un showcooking a càrrec del xef Miguel Barrera, que cuinarà un Arrocito de Castelló.
Per al dissabte 25 s’ha reservat el dia de la promoció de les festes. El plat fort és el 75 aniversari de la Magdalena, i per a donar a conéixer aquestes Festes d’Interés Turístic Internacional, es farà una desfilada amb la participació d’una nodrida representació del món de la festa, i es repartiran polseres i cintes magdaleneres. El Patronat Municipal de Festes també portarà a Fitur una gaiata, la infantil de la ciutat, com a símbol central per a potenciar les festes fundacionals com a reclam turístic. Aqueix mateix dia, tancarà la participació de Castelló en Fitur un showcooking a càrrec d’Adrián Merenciano, en representació de la nova generació de cuiners de Castelló i de l’oferta gastronòmica emergent a la ciutat. També prendran part representants de l’Associació d’Hostaleria del Grau.