El servei de salvament i socorrisme estarà operatiu en les tres platges i s’obrin també més punts d’informació turística

El Patronat Municipal de Turisme de l’Ajuntament de Castelló ha acollit una reunió de coordinació per a la posada en marxa de serveis i la posada a punt de les platges cara a la Setmana Santa, per a la qual s’ha preparat també una àmplia programació d’activitats. “Hem preparat una programació d’activitats per a Setmana Santa dirigida a un públic familiar i en la qual posem en valor el nostre patrimoni natural, artístic i històric, perquè els qui es queden a Castelló o ens visiten puguen triar l’alternativa que millor s’ajuste a les seues necessitats”, ha destacat la regidora de Turisme, Pilar Escuder.

Així, durant els pròxims dies es realitzaran treballs de condicionament de les platges i es posaran en funcionament les dutxes i els llavapeus. A més, hi haurà servei de salvament i socorrisme en les tres platges des del dia 14 fins al 18 d’abril. Així mateix, a partir del pròxim divendres, 8 d’abril, i fins al 24 d’abril, estaran operatius els punts d’informació turística de les platges del Pinar i del Gurugú, en horari de 10.00 a 13.30 hores, de dilluns a diumenge. Aquests se sumaran a les oficines de turisme de la plaça de l’Herba (amb horari de dilluns a divendres de 9.45 a 15.00 hores i de 16.30 a 19.30 hores; i els dissabtes de 9.45 a 14.00 hores); i de l’estació de Renfe (de dilluns a divendres des de les 8.00 a les 15.00 hores).

Quant a les activitats, destaca la V edició d’Escala a Castelló, que se celebrarà del 21 al 25 d’abril amb 11 embarcacions històriques participants. Entorn de l’esdeveniment, es farà la segona edició del cicle de conferències Escala al Mediterrani, els dies 19 i 20 d’abril.

També s’han organitzat una sèrie de visites guiades per a donar a conéixer el patrimoni, la cultura, la història i les tradicions de Castelló, com són Essència Castelló, la Ruta Ceràmica, Pirates en les nostres costes, Dames de Na Violant i Cavallers de Jaume I, Modernisme i l’arribada del ferrocarril i Grau i Vida Marinera. Se sumen a la programació dues rutes de senderisme i patrimoni: una al Tossal Gros, prevista per al 10 d’abril; i una altra pels antics molins de Castelló, el 14 d’abril. A més, es farà un Scape Room per Castelló el 9 d’abril i una gimcana de Pasqua el 13 d’abril. També es realitzaran tres sessions del cicle Contes a Peu de Mar a la platja del Pinar, els dies 15, 18 i 23 d’abril; i una sessió en l’ermita de Sant Francesc de la Font el 16 d’abril del cicle Font de Clàssics. El 13 d’abril, a més, hi haurà una conferència del Cicle de Novel·la, Història i Platja en el Serradal.

L’Aula Natura del Pinar acollirà xarrades sobre la Vegetació Mediterrani-La Gran Supervivent els dies 14, 19, 21 i 23 d’abril i a la platja del Pinar s’han previst classes de ioga els dies 11, 13, 15, 18, 20, 25 i 27 d’abril, de 15.30 a 16.30 hores. Quant a esports, del 14 al 17 d’abril se celebrarà el Torneig Primer Toque, que reunirà a Castelló a 190 equips de la Comunitat Valenciana, Catalunya, Balears, Canàries, Madrid, País Basc, Navarra, La Rioja i Castella-la Manxa. També participarà un equip suec i un altre francés. En total, més de 2.500 jugadors i 500 partits.

Se suma a la programació Grau de Circ, del 15 al 17 d’abril, tallers en el Planetari i exposicions en el Museu d’Etnologia (Passat i present dels gegants, nanos i cavallets, de l’Associació de Dansants del Corpus) i en el centre cultural La Marina (Escultures: Ferro fred, ferro viu, de José A. Collado).

Així mateix, des del dilluns 11 al dijous 14 d’abril hi haurà una exposició dels passos i les imatges de Setmana Santa en la Capella de la Sang. El 15 d’abril ser farà la processó del Trasllat a la Cocatedral de Santa Maria i la processó del Sant Enterrament. El dissabte 16 d’abril es farà la processó del Trasllat de la Verge i el diumenge 17 la processó de la Trobada.