El secretari autonòmic ha presentat el pressupost de Turisme per a 2022 destinat a la província, després de la signatura del conveni de col·laboració amb el Patronat de Turisme d’Alacant

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat aquest divendres el pressupost de Turisme Comunitat Valenciana per a 2022 destinat a la província d’Alacant. Un muntant que arriba a 6.845.170 euros, i que suposa un increment del 130 % respecte a 2020, la quantitat del qual va ser de 2.960.000 euros.

Colomer ha destacat que “Alacant és una província que juga un paper fonamental en la vertebració i el posicionament del turisme”. D’ací, la pujada significativa del pressupost que hi dedicarà Turisme en 2022.

El secretari autonòmic de Turisme ha fet aquest anunci, després de la signatura del conveni de col·laboració amb la presidenta del Patronat de Turisme d’Alacant, Mari Carmen Sánchez, per a fomentar entre les dues entitats accions de promoció i màrqueting turístic al municipi.

Un acord que, dotat amb 175.000 euros en 2021, ha permés donar suport a actuacions que doten de visibilitat la imatge turística de la destinació, com la Volta Ciclista Comunitat Valenciana, la Gala del Turisme, el Festival Alacant Negra o el Congrés Internacional Alacant Destinació de Teletreball i Nòmades Digitals, entre altres iniciatives promocionals.

Es duplica l’assignació al Patronat de Turisme d’Alacant

En aquest context, Colomer ha avançat que per a 2022, aquesta línia de col·laboració amb el Patronat de Turisme municipal continuarà i, fins i tot, es duplicarà l’assignació, fins als 350.000 euros.

“El que importa és la confiança i assemblar estratègies en el posicionament d’Alacant en un moment en el qual hem de tornar a competir”, ha volgut remarcar Francesc Colomer.

Per part seua, la regidora de Turisme, Mari Carmen Sánchez, ha destacat que “aquest conveni permet una línia molt profitosa per a realitzar projectes conjunts en mercats nacionals i internacionals”.

Suport a plans de sostenibilitat i de dinamització turística

El titular de Turisme ha destacat que en 2022 Turisme “va destinar 1.322.170 euros per a impulsar el Pla de sostenibilitat turística a Altea”. Cal destacar que la inversió total s’acosta als 4 milions d’euros, finançats a tres parts iguals durant tres anys entre la Secretaria d’Estat de Turisme, l’Ajuntament d’Altea i la Generalitat.

Colomer també s’ha referit als plans de dinamització i governança turística que s’impulsaran a la província d’Alacant en 2022. Així, ha explicat que “destinarem 200.000 euros al Consorci de Desenvolupament Econòmic del Baix Segura per a desenvolupar el Pla territorial de dinamització i governança turística”.

Altres projectes i actuacions

A més, es destinarà un total d’1.200.000 euros per a infraestructures turístiques, en què s’inclou l’impuls del nou CdT d’interior situat al municipi d’Alcoi.

Així mateix, Turisme Comunitat Valenciana hi destinarà un total de 4.123.000 euros a través de convenis amb diferents entitats, associacions i municipis de la província, com Hosbec, Aptur, Visit Elx, Associació Camps de Golf de la Costa Blanca, Visit Benidorm, Patronat Municipal de Turisme d’Alacant, Associació Provincial d’Hotels d’Alacant, Associació d’Empreses d’Hostaleria de Torrevieja i Comarca, la Cambra de Comerç d’Alacant, el Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca i la Institució Firal Alacantina IFA.

D’altra banda, per a la innovació i la tecnologia turística, la Generalitat, a través de Turisme, hi destinarà 180.000 euros en 2022, a través de convenis amb ADESTIC, el clúster d’empreses innovadores per al turisme de la Comunitat Valenciana, l’Institut Tecnològic Hoteler (ITH) i el centre tecnològic especialitzat en TIC amb delegació a Alacant (ITI).

A més, cal destacar que Turisme destinarà 200.000 euros a l’Ajuntament de Dénia per al suport al festival de gastronomia D*na. Altres municipis de la província que tindran pressupost de Turisme són Villena, Altea, la Vila Joiosa i Cocentaina.

De la mateixa manera, Turisme continuarà donant suport a les festes de la província. Així, destinarà en 2022 un total de 120.000 euros per a donar suport a les festes de Fogueres, Havaneres i Moros i Cristians, amb una assignació de 40.000 euros per a cada una d’aquestes.

Turisme Comunitat Valenciana hi destinarà l’any vinent 70.000 euros a través de dos convenis amb la Universitat d’Alacant, un dels quals permetrà donar suport al Centre de Gastronomia del Mediterrani, Gasterra, i l’altre acord servirà per a posar en marxa una edició més del Curs d’Expert Universitari per a Personal de Pisos de la Universitat d’Alacant.