El secretari autonòmic de Turisme participa en l’acte oficial de clausura de l’Assemblea General d’Hosbec

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en l’acte oficial de clausura de l’Assemblea General d’Hosbec junt amb el president d’Hosbec, Antoni Mayor i l’alcalde de Benidorm, Antonio Pérez.

Francesc Colomer ha reivindicat que el sector turístic “necessita l’empatia, el reconeixement i un tracte adequat ara més que mai, perquè ha aportat molt de valor, no només al mateix sector i les destinacions turístiques sinó que ha fet possible catalitzar, estimular la innovació i el progrés en altres sectors de la indústria i de la cadena de valor”.

Colomer ha recordat que “en els pitjors moments de la tragèdia de la COVID-19, aquest sector va liderar valors essencials de les societats modernes, com el desallotjament o la repatriació, i va mostrar la màxima preocupació per la salut dels turistes en aquells moments”.

Així mateix, ha explicat que “és un sector que ha mostrat la solidaritat compartint coneixement, com els protocols en seguretat que va fer l’associació Hosbec, que han sigut inspiració dels que es van fer en tot Espanya”.

Per això, el responsable de Turisme ha recalcat que “ara que venen mals temps és important que es reconega i es valore aquest sector, que mai ha demanat res, que ho ha donat quasi tot i ha fet possible el progrés de la societat valenciana”.

En aquesta línia ha insistit en el fet que “el full de ruta, aquest sector el té molt clar: impulsar la sostenibilitat; el compliment dels ODS; potenciar la intel·ligència turística, la innovació, o l’economia circular”, i ha afegit que “és un sector que arrisca i té clar el que ha de fer, però ara aquest teixit productiu necessita resistir i poder arribar a 2021 guardant la fisonomia i les bones formes per a tornar a competir amb força”.

Pla d’impuls del sector turístic

Després de l’Assemblea General d’Hosbec, Francesc Colomer ha valorat el Pla d’impuls del sector turístic que va presentar aquest dijous el Govern central com a “positiu, pel fet que ubica aquest sector en la seua consideració, encara que és cert que manca d’aspectes necessaris”.

Colomer ha assenyalat que la presentació d’un pla específic per al turisme “mostra que ocupa un espai en l’agenda d’Espanya, per tant, crec que ha escalat escalons en el reconeixement”, i ha afegit que “jo interprete que aquest pla és el principi”.

El responsable de Turisme ha manifestat que “no podem conformar-nos en alguns aspectes com la prolongació dels ERTOS, que no deixa de ser una eina de protecció dels treballadors i treballadores, i de l’empresa, i s’han de prolongar fins que faça falta”, i també ha valorat que “una altra qüestió és el necessari estímul de la demanda, mitjançant el redreçament de programes com IMSERSO, que no s’ha executat enguany i podria redirigir-se per a estimular la demanda”.