Membres dels equips directius han recollit el material que faran arribar a les famílies que no tenen accés a suports digitals per a seguir el curs

El regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita, ha ajudat el personal municipal amb al repartiment del centenar de tauletes adquirides pel consistori per a que l’alumnat sense recursos puga seguir el curs de manera telemàtica. Membres dels equips directius dels 22 centres inclosos en aquesta iniciativa han recollit els dispositius al punt de repartiment instal·lat en dependències municipals, on s’han pres mesures per garantir el distanciament.

Els i les responsables dels centres també hauran de seguir un protocol per a repartir aquest material, adquirit per a «tancar la bretxa digital a Castelló», tal com ha explicat Mezquita. El regidor també ha informat que «els centres prioritzaran l’alumnat de cursos superiors, el quals fan activitats més elaborades, i després faran arribar el material als cursos inferiors per ordre de necessitat».

Per al responsable municipal d’Educació, «les iniciatives que ha pres la Conselleria han marcat un camí molt clar: que cap alumne ni cap alumna es quede enrere per falta de recursos». «Aquesta mateixa línia ha seguit la Regidoria d’Educació, des d’on hem centrat els esforços a complementar les ajudes del Consell i a garantir, en tot moment, el dret a la inclusió», ha incidit Mezquita.

Cal assenyalar que els dispositius tenen connexió pròpia a la xarxa durant un mínim de tres mesos, encara que aquesta serà prorrogable, i ja estan activats i preparats per a funcionar. Les tauletes seran utilitzades per alumnat de segon cicle de primària, ja que les activitats que realitzen poden requerir més recursos digitals.

A aquesta mesura presa des de l’administració municipal, cal sumar el repartiment de targetes SIM amb 60GB de dades als centres escolars per a que els facen arribar a les famílies que les necessiten. De moment, s’han facilitat 32 línies que han estat cedides sense cost per l’empresa de telecomunicacions Netllar Castellón, després de l’acord de col·laboració assolit amb la Regidoria d’Educació. Les primeres van ser lliurades la setmana passada i el consistori continua responent les peticions que arriben dels centres escolars.