Les bases i el formulari d’inscripció per a participar en el mercat de l’audiovisual valencià estan disponibles fins a l’11 d’abril en www.promercat.com

Cultura impulsa per segon any consecutiu Promercat-València Film Market. El departament del conseller Vicent Marzà ha convocat les bases per a participar en aquesta edició mitjançant l’Institut Valencià de Cultura i les inscripcions es poden realitzar fins a l’11 d’abril en www.promercat.com

Promercat – VLC Film Market se celebrarà a València en tres jornades professionals del 29 de juny fins a l’1 de juliol de 2022, coincidint amb la 37a edició de Cinema Jove i amb la col·laboració d’À Punt.

Cal recordar que Promercat és un mercat audiovisual professional de caràcter presencial, especialitzat en la coproducció i adreçat al sector audiovisual valencià. L’objectiu és generar un mercat en què puguen coincidir productores que busquen o ofereixen projectes de coproducció. El propòsit final és la consolidació, dinamització i internacionalització del sector audiovisual valencià pel que fa a la coproducció.

Enguany, Promercat se centrarà en tres àmbits: l’àmbit lingüístic valencià, l’àmbit estatal i àmbit de distribució i vendes.

A través d’aquesta convocatòria pública, Promercat-València Film Market seleccionarà els diferents projectes audiovisuals que hi participaran. S’hi pot inscriure qualsevol productora audiovisual que presente projectes en alguna de les tres categories. Cada productora podrà presentar un únic projecte a cada categoria. Un comité professional farà una avaluació dels projectes i realitzarà la selecció final.

Tres categories per a les jornades professionals

La categoria de Promercat Valencià està dedicada a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en valencià, en la qual participen productores i professionals de l’àmbit lingüístic valencià, així com les respectives televisions públiques: À Punt, TV3 i IB3. Promercat Valencià està dirigida a projectes de ficció, tant llargmetratges com sèries, minisèries i telefilms; així com d’animació, en versió original valencià.

Se seleccionaran un màxim 12 projectes del mateix àmbit lingüístic, que tindran l’oportunitat de fer una presentació davant d’altres productores interessades a coproduir, així com empreses distribuïdores i televisions. Posteriorment, s’organitzaran reunions B2B entre els participants.

Pel que fa a Promercat Estatal, està dedicada a les produccions audiovisuals que cerquen la coproducció en l’àmbit estatal i de la resta d’autonomies. Dirigit a projectes de ficció i animació, tant llargmetratges com sèries, minisèries i telefilms.

Se seleccionaran un màxim de 12 projectes d’àmbit estatal seguint la mateixa dinàmica que en l’anterior categoria.

Quant a Promercat Distribució i Vendes, es fomenta la distribució valenciana, estatal i internacional de les produccions valencianes. Adreçat a llargmetratges de ficció i d’animació, produïts per empreses productores valencianes i finalitzats després de 2021 o en postproducció, que busquen distribució o venda.

Els projectes seleccionats, tant els finalitzats com els que estiguen en procés de finalització, tindran l’oportunitat de fer una presentació davant d’altres empreses distribuïdores. A més, es facilitaran els visionaments online de les pel·lícules a les distribuïdores interessades.