La diputada provincial María Jiménez assenyala que aquestes visites –totes elles gratuïtes– “donen l’oportunitat de conèixer meravellosos paratges naturals alhora que es fomenta una vida saludable”

Desenes de persones han participat aquest diumenge a Ares del Maestrat on s’ha celebrat la primera eixida guiada dins del programa ‘De ruta amb la Dipu’, una iniciativa que ha posat en marxa la Diputació de Castelló amb motiu del bicentenari. La diputada de Medi natural, María Jiménez, ha qualificat la cita “d’un gran èxit” de participació i ha recordat que, totes les visites programades són gratuïtes i “donen l’oportunitat de conèixer meravellosos paratges naturals alhora que es fomenta una vida saludable”.

En aquesta primera ruta, els participants van ascendir la Mola d’Ares, una formació calcària que sobrepassa els 1300 metres d’altitud que ha estat declarada microreserva de flora. La pròxima ruta guiada serà diumenge que ve 26 de juny, amb una excursió per Serra d’en Galceran, on visitaran el poblat de “Els Castellàs” i el roure de Cavanilles. Ja almes de juliol es faran dues noves sortides. La primera d’elles, en Santa Magdalena de Polpis (1 de juliol) i una altra a Alcalà de Xivert i Alcossebre (10 de juliol).

Referent a això, la diputada ha recordat que la Diputació de Castelló compta encara amb 17 rutes guiades totalment gratuïtes que es desenvoluparan fins al mes de novembre, data en què finalitzarà aquest projecte impulsat amb motiu de la celebració del bicentenari de la institució provincial.

Les persones interessades a apuntar-se poden formalitzar les reserves de manera gratuïta des dels quinze dies anteriors a la seva celebració entrant en la pàgina web de la Diputació de Castelló a través de l’enllaç https://www.dipcas.es/es/de-ruta-con-la-dipu.html en el qual, a més, s’explica per a quina mena de públic es recomana cadascuna de les rutes.