La diputada provincial de Cultura ha acompanyat a les bandes durant el certamen, que s’ha celebrat a València

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha acompanyat a les dues bandes de la província que s’han presentat al Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana, les quals també van resultar guanyadores del Certamen Provincial de Bandes 2022 que patrocina la Diputació de Castelló.

El Ateneu Musical Schola Cantorum, de la Vall d’Uixó, ha obtingut un primer premi i esment d’honor, en aconseguir un total de 388 punts del jurat, els quals li han valgut per a ser la banda amb major puntuació del certamen en la seua secció, en la qual l’obra obligada Tres cuadros sinfónicos, de Salvador Chuliá Hernández s’estrenava públicament. Durant la interpretació del repertori d’aquesta societat musical també ha sigut present Tania Baños, alcaldessa de la Vall d’Uixó i diputada provincial.

D’altra banda, la Unió Musical San José de Calasanz de Castelló ha obtingut un total de 322 en quarta secció, puntuació que ha aconseguit que s’alçaren amb un primer premi en la seua categoria i esment d’honor, igual que la societat musical de la Vall d’Uixó. Han interpretat l’obra Dioses y titanes, de Carlos Vallés Donate, com a peça obligada, el pasdoble Esparteras, de Francisco Signes, i l’obra lliure O Camiño das Ánimas en Pena, de Ferrer Ferran.

Totes dues bandes han aconseguit un primer premi per la puntuació obtinguda, en superar la barrera de 320 punts, i l’esment d’honor per ser la banda d’aqueixa secció que major puntuació ha obtingut. Les seccions a les quals es presenta cada banda responen al nombre de músics que es presenten al certamen. És per això que, malgrat que la banda de Castelló no tinguera competidors en la seua secció, és meritori haver aconseguit el premi màxim al qual podíen aspirar.

Per a Ruth Sanz, és fonamental que des de la Diputació es continue fent costat a les bandes de música, ja que ‘són un signe d’identitat de la nostra província i tenen un gran nivell artístic’. Prova d’això és que les dues bandes que s’han presentat al certamen autonòmic han aconseguit un primer premi i esment d’honor, sent els màxims referents en les seues respectives categories durant aquest any.

L’any passat, després de la relaxació de les mesures de contenció de la COVID-19, la Diputació va tornar a organitzar el Certamen Provincial de Bandes de Castelló, trobada que és l’avantsala d’aquest certamen autonòmic, i que està patrocinat per l’entitat provincial.

La diputada de Cultura ha tornat a recordar que, mentre la pandèmia no va permetre realitzar aquest certamen, ‘la Diputació va invertir aquesta partida pressupostària a realitzar concerts de les societats musicals als seus pobles i ciutats d’origen, amb la finalitat de dinamitzar la vida cultural dels municipis i de les pròpies societats, ja que com tota associació, sense complir la seua fi social corrien risc de perdre components’.