Benicàssim es troba immers en la preparació del programa d’activitats per a les festes de Nadal i un dels actes més esperats i participatius és el Mercat Nadalenc del Grup Viure, de la parròquia Sant Tomàs de Villanueva

La 31a edició se celebrarà el diumenge 12 de desembre i com ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, “un any més, els veïns i les veïnes de Benicàssim ens bolcarem en aquest esdeveniment que omplirà el carrer Sant Tomàs del millor esperit nadalenc i solidari”.
Com cada edició, els diners recaptats en la jornada solidària es destina a un projecte benèfic i, en aquesta ocasió, els col·laboradors de la trobada han seleccionat The Kafunjo Communitary Project per a contribuir a la construcció d’una escola de secundària en Kafunjo, Uganda. Aquest nou espai tindrà molt present l’equilibri amb el medi ambient, el respecte a l’entorn i a la naturalesa. El projecte de l’anomenada “Escola Verda” va començar en 2019 amb la compra d’una gran àrea de terra fèrtil per a alçar l’espai educatiu i que, al mateix temps, oferira l’oportunitat perquè els veïns de Kafunjo pogueren ser autosuficients en la producció d’aliments. La construcció del primer bloc de tres aules es va iniciar al març del 2020 però, a causa de les restriccions existents a Uganda, el projecte es troba paralitzat ja que han prioritzat la seua cerca de l’autosuficiència en la producció d’aliments per a garantir que puguen proporcionar l’essencial als menors. Els artífexs de The Kafunjo Communitary Project esperen poder reprendre prompte el seu somni de brindar una educació secundària als menors i el mercat nadalenc del Grup Viure ajudarà al fet que aqueix desig puga veure’s materialitzat.
Una vegada triat el projecte, el Grup Viure treballarà fins al pròxim 12 de desembre en l’elaboració dels productes que es posaran a la venda en el mercat així com amb la programació de l’esdeveniment. Com han explicat des del Grup Viure “atenent totes les mesures sanitàries requerides, per a la present edició volem recuperar l’activitat del mercat al complet per a afavorir al màxim la solidaritat”. Centres de taula, pesebres o plantes de Nadal són alguns dels productes que es prepararan per a l’ocasió i tampoc faltaran els productes de la Canastilla, el lloc Tot Cor a càrrec dels joves del Grup Viure, així com els tallers per al públic infantil, la tradicional rifa i la tómbola.