La Fundació Universitat Jaume I-Empresa ha acollit l’última sessió dels Desdejunis de Treball FUE-UJI: Empresa Familiar, organitzats per la Càtedra Ciutat de Castelló en la qual Karen Watkins, professora de la Universitat Internacional de La Rioja, directora del GEMFM Global Network, investigadora i especialista en gestió de negocis familiars ha intervingut amb la seua ponència sobre la planificació de la successió en les empreses familiars

Carlos Cabrera, president executiu de la FUE-UJI, ha donat la benvinguda a tots els assistents, representants d’una vintena d’empreses familiars castellonenques. Pilar Escuder, regidora de turisme de l’Ajuntament de Castelló; Javier Ordóñez, representant de la Càtedra Ciutat de Castelló; i Gloria Serra, gerent de la FUE-UJI, han acompanyat a Cabrera en la inauguració de la sessió.

«La successió en l’empresa familiar no és un esdeveniment, és un procés i podem i hem de planificar-lo. Cal afrontar aqueix moment; si no es planifica la successió, es produeixen conflictes greus». ha indicat Karen Watkins. «És vital realitzar una transició generacional tranquil·la i ordenada per a assegurar la continuïtat del projecte familiar» ha afegit.

Watkins ha explicat que existeix una elevada mortalitat d’empreses familiars, que, en general, no solen superar la tercera generació. A més, ha aconsellat elaborar un protocol familiar «que és un acord comú, són les regles del joc, un acord marc que regula la família empresària i indica, entre altres assumptes, els rols de cada membre familiar i estipula les seues obligacions i drets».

Karen Watkins ha incidit en la «importància de dissenyar amb antelació un pla de successió on s’estipule l’edat de retir, els criteris per a la selecció del successor o successors de manera transparent i sobre la base del mèrit. A Espanya, el 70% d’empreses familiars no disposen d’un pla de successió».

Amb la jornada de hui es tanca un cicle de tres sessions organitzades per la Càtedra Ciutat de Castelló, creada en 2017 per la Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Castelló.
Carlos Cabrera, president executiu de la FUE-UJI, ha clausurat la trobada recordant que «aquests Desdejunis de Treball, a més de servir com a fòrum de divulgació, han jugat un paper important com a espai de networking entre representants d’empreses de diferent perfil, entitats i personal d’aquesta Universitat».