L’ajuntament amplia la formació a distància dirigida als joves durant el confinament per la crisi del coronavirus

L’Ajuntament de Castelló llança classes magistrals de música online gratuïtes dirigides a la joventut “per a continuar oferint una alternativa de formació i oci a distància durant el confinament derivat de l’estat d’alarma per la crisi sanitària de la covid-19”, segons destaca l’edil de Joventut, Jorge Ribes. La nova proposta que ja té les inscripcions obertes ofereix classes grupals en streaming de veu, guitarra, teclat, baix i bateria.

Els objectius són aprendre i practicar música a través de classes grupals de veu i instruments en la modalitat online i gravar un tema musical en grup per a la seua posterior difusió en xarxes socials en forma de videoclip. Per a això, en acabar totes les classes el professorat seleccionarà un/a alumne/a de cada modalitat. Respecte als continguts que s’impartiran en els tallers, s’abordaran aspectes bàsics, mitjans i avançats.

Cada master class té una duració de dues hores per modalitat. Les dates i els horaris són els següents: veu (dimecres 22 d’abril de 17.00 a 19.00 hores); guitarra (divendres 24 d’abril d’11.30 a 13.30 hores); teclat (dissabte 25 d’abril d’11.30 a 13.30 hores); baix (dimarts 28 d’abril de 18.00 a 20.00 hores); i bateria (dimecres 29 d’abril de 19.30 a 21.30 hores). Les classes s’impartiran a través de les plataformes de Meet de Hangouts Google.

Els tallers, que són gratuïts, estan dirigits a joves de 14 a 30 anys (ambdós inclosos) empadronats/as o residents a Castelló. Les persones menors de 18 anys precisaran d’autorització de pare/mare/tutor/a. El nombre de places és limitat, amb un màxim de 15 persones per modalitat (veu, guitarra, teclat, baix i bateria). El termini està obert fins a completar aforament. El formulari d’inscripció es pot emplenar i formalitzar a través d’aquest enllaç.

Les noves classes magistrals de música se sumen a altres dos cursos online que ha posat en marxa el departament de Joventut de l’Ajuntament de Castelló durant l’estat d’alarma pel coronavirus; un de llengua de signes i un altre d’anglés, que ja tenen totes les places oferides cobertes.