La formació programa 22 concerts a l’Auditori, Raval, la cocatedral i la ciutat amb solistes i directors convidats de primer nivell

La Banda Municipal de Castelló estrena aquest dimarts a les 19.30 hores a l’Auditori de Castelló la seua temporada 2022/2023 amb el primer dels seus 22 concerts en el que interpretaran, juntament amb l’Orfeó Valencià, l’obra ‘Carmina Burana’ de Karl Orff. El director, Marcel Ortega, ha dissenyat una programació en què es combinen els concerts simfònics, amb directors i solistes de primer nivell nacional, les col·laboracions amb entitats amb audicions temàtiques i benèfiques, a més de la seua participació en actes institucionals i de ciutat i festivals contemporanis de primer nivell fins al juny.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat “la programació integradora, que comptarà amb la participació d’entitats emblemàtiques a la nostra ciutat i que a més sumarà noms de directors i intèrprets de primera fila que ens continuaran aportant concerts d’excel·lència musical a Castelló dins d’una programació extensa, diversa i que agradarà a tot tipus de públics”.

Destacats directors com el borrianenc Salvador Sebastiá, actualment al front de la Banda Municipal de Palma; i el valencià Pere Vicente, titular de la Banda Sinfónica de Albacete, assumiran la batuta de la Banda Municipal el 23 d’abril i el 29 de gener, respectivament, sumant projecció nacional a l’entitat juntament amb les actuacions del percussionista Javier Eguillor (29 de gener), el trompa Javier Bonet (2 d’abril) i el saxo de jazz Perico Sambeat (21 de febrer). Per al concert extraordinari que la formació oferirà el pròxim 13 de novembre a la cocatedral de Santa Maria dins dels actes del Centenari del Patronazgo de la Mare de Déu de Lledó es comptarà amb l’organista Joan Seguí. El castellonenc Francisco Signes tornarà a ficar-se al front de la Banda als conerts dedicats a Moros d’Alqueria i la Host del Castell Vell.

Els repertoris van de la contemporaneïtat a les peces més clàssics. Els repertoris escollits posen en valor les obres actuals dels principals autors nacionals i internacionals, com ara ‘El jardín de las Hespérides’ de José Suñer, la ‘Simfonia n. 4’ de David Maslanka, ‘Simfonia de Hindemith’ o ‘Wait of the World’ de Stephen Melillo, així com clàssics orquestrals com ‘La Mer’ de Debussy, ‘Till Eulenspiegel’ de Strauss o les ‘Danses de Galanta’ de Kodály. Així mateix, per als gustos més tradicionals, es compta amb les transcripcions servades en l’arxiu de la banda, com ‘Capitán Victoria’, de Francisco Signes; ‘Fanfarria templaria’, de Carlos Esteve; ‘Fadrell’, de Perfecto Artola; o ‘Un americano en París’, de Gershwin; i l’Homenaje a Joaquín Sorolla’, de Bernardo Adam Ferrero, entre altres.

Dels concerts temàtics al Teatre del Raval, com el del passat dimarts 18 dedicat a la música sud-americana, i el dedicat a Alemanya del 17 de gener, es passa a un repertori contemporani, amb la seua participació al Festival Ensems el passat 25 de setembre, i en el FestMus del Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, on s’interpretarà una peça d’estrena, el 12 de febrer.