Jaume I s’ha reunit en febrer, a la ciutat esportiva del Villarreal CF, per a aprovar la memòria d’activitats de l’any 2023 i presentar la proposta d’activitats per a l’any 2024. La reunió ha comptat amb la presència de Federico Alcàsser, director general d’Organització i Gestió del Villarreal CF; Paloma Masó, de Protocol i Relacions Externes del Club; Isabel García, vicerectora d’Estudis i Formació Permanent de l’UJI; Juan Salvador Pérez, director del Servei de Comunicació de l’UJI, i Carlos Hernando, director de la Càtedra

La Càtedra ha consolidat els seus àmbits de treball sobre formació i beques, investigació, i comunicació i reputació corporativa. D’una banda, dins de l’àmbit de formació i beques, destaquen els 77 esportistes universitaris becats per la Càtedra aquest últim any. D’altra banda, cal destacar que l’UJI s’ha convertit en el centre de l’esport universitari a l’acollir les Jornades Nacionals d’Esport Universitari. Aquestes jornades van reunir a més de 100 representants de 81 universitats públiques i privades de tota Espanya.

En l’àmbit de la investigació, la Càtedra ha continuat col·laborant amb el projecte «Activitat física per a la salut des del punt de vista de la cursa a peu» que contribueix a la millora de la condició física de la comunitat universitària i la ciutadania de Castelló, i amb el projecte «Càncer de mama i exercici físic» en el qual han intervingut 200 dones. Aquest 2023, el projecte d’investigació «Cicle menstrual i activitat física» ja ha donat els seus primers resultats en forma d’un article i una tesi doctoral sobre el tema.

A l’àmbit comunicació i reputació corporativa, la Càtedra ha portat a terme l’acte de recepció als esportistes d’elit que aquest any ha tingut una participació de record amb 105 esportistes, 54 homes i 51 dones. També s’ha realitzat la presentació de les beques i posterior lliurament, en el qual es van repartir més de 30.000 euros entre els esportistes d’elit de l’UJI que van demanar la beca.

Entre altres activitats de 2023 també s’inclou la venda d’entrades a la comunitat universitària per assistir als partits a casa del Villarreal CF, venda d’entrades que reverteix també en beques per als esportistes d’elit. També cal destacar altres accions promocionals com el Cross UJI-IES que va reunir a gairebé 1.500 estudiants de 21 centres de secundària de Castelló i província i que coincideix amb el Campionat Autonòmic d’Esport Universitari (CADU).

La Càtedra Endavant, creada mitjançant un conveni entre l’UJI i el Villarreal CF en 2015, té com a objectius generals el foment de la formació, la investigació, la difusió del coneixement i la innovació en l’àmbit de l’esport, d’una banda, i de l’altra, la promoció de la pràctica i la competició esportiva entre l’estudiantat universitari a través de beques formatives.