De moment no són moltes persones, però ja hi ha tot un moviment ciutadà que ha pres el relleu de la lluita del Cabanyal o pel solar dels Jesuites.
Una dimensió del moviment és la defensa aferrissada del ferrocarril en general i de les rodalies en particular. Una ciutat que ha declarat l’emergència climàtica hauria de ser una miqueta més coherent i promoure el transport col·lectiu, clau per a millorar l’atmosfera de la ciutat i descongestionar-la.
Per contra es tanquen línies de rodalia i s’amortitzen llocs de treball, encara no tenim un comunicació decent amb Saragossa i l’Alta Velocitat continua absorvint de la manera més ruinosa la major part de la inversió pública en transport ferroviari. Sense comptar la manera destrellatada com s’aborden les obres de manera que el més habitual és la suspensió del servici.
Certament, l’AVE deixa majors comissions als polítics corruptes com hem vist en la línia d’alta velocitat entre la Meca i Medina. Després diran que han volgut prmoure “la transferència de tecnologia”