Núria Coronado, Feminista Il·lustrada i Marina Vargas protagonitzaran el debat del dissabte 19 de febrer en l’edifici de l’entitat provincial

Aquest dissabte 19 de febrer tindrà lloc en el Espai Cultural Obert-ECO Les Aules de la Diputació de Castelló la primera activitat complementària inclosa dins de la programació de la mostra pictòrica ‘Des de l’Amor’, de l’artista alcorina Ana Beltrán Porcar. Una exposició que busca donar un toc d’atenció sobre els maltractaments que pateixen les dones, a través de les dades oferides pels mitjans de comunicació. Es tracta de la taula redona ‘Eso no es amor’, enfocada a reconéixer i comunicar la violència de gènere.

Començarà a les 12.30 al pati de l’edifici de la plaça Les Aules de Castelló i participaran Nuria Coronado, Feminista Il·lustrada i Marina Vargas, encarregant-se Ana Beltrán de moderar-la. Estarà oberta a qualsevol persona interessada, amb accés gratuït, igual que la resta d’aquesta exposició integrada en el projecte ‘ReViu Les Aules’, dins del pla d’acció dirigit per la diputada de Cultura, Ruth Sanz.

Les tres convidades assenyalaran quins són els mites de l’amor romàntic i explicaran per què “Eso no es amor”. Nuria Coronado enfocarà la seua intervenció en la “violència mediàtica” en la comunicació per a entendre la necessitat de treballar amb perspectiva de gènere a l’hora d’informar la ciutadania. Feminista Ilustrada parlarà de la percepció més actual sobre com ens relacionem i com l’estètica que se’ns mostra a través d’imatges influeix en els nostres comportaments i relacions. Marina Vargas compartirà a través de ‘Arte mi vida-Arte mi muerte’ la seua experiència com a artista, visibilitzant la importància d’exposar la nostra pròpia realitat perquè el públic puga tenir informació sobre diferents perspectives.

Resta d’activitats

La següent activitat integrada en ‘Des de l’Amor’ arribarà el 5 de març (12.00) sota el títol ‘Un recorregut per l’art amb perspectiva feminista’. Una xarrada a càrrec de Margarita de Aizpuru (comissària, investigadora i crítica d’art) sobre l’estat actual de la producció artística i investigadora des d’una perspectiva acadèmica i de gènere.

Com a colofó, el divendres 11 de març tindrà lloc la performance ‘Pilars’, a càrrec d’Ana Beltrán Porcar. Començarà a les 17.00 i serà una acció contínua en horari de sala. El dissabte 12 de març es clausurarà la impactant exposició de pintura abstracta ‘Des de l’Amor’, que pot visitar-se de dilluns a dissabte (10.00-14.00 i 17.00-21.00), amb lliure accés.