Les Aules acollirà tres taules redones relacionades amb el gènere negre i policíac. També serà el lloc on es guardonarà a l’escriptor de Salamanca José Luis Muñoz per la seua trajectòria literària

La Diputació de Castelló ha presentat en el saló de plens del Palau Provincial la tretzena edició del festival ‘Castelló Negre’, que se celebrarà del 28 de març al 2 d’abril i que la diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha definit com ‘’un escenari consolidat i idoni per a promocionar el gènere negre i policíac de llarg a llarg de la nostra província’’, subratllant que aquest esdeveniment ‘’destaca per la seua amplitud cultural, on la literatura, cinema, teatre, gastronomia i música compten amb un important espai de divulgació i promoció’’.

Dins del seu extens programa, aquest festival compta amb tres taules redones que es realitzaran al pati ECO Les Aules de la Diputació el divendres 1 d’abril des de les 17.00 fins a les 21.00. La primera d’aquestes xarrades serà ‘La família ni con sangre entra’, amb José Luis Muñoz, Marta Prieto, Rafael Guerrero i Virgínia Feito, moderant Lidón Castillo. Seguidament, ‘Corruptelas’ amb Berna González Harbour, Carlos Salem i Miguel Ángel de Rus, realitzant la funció de moderador Claudio Cerdán. L’última taula redona es realitzarà sota el títol ‘Duro, muy duro’, amb Enrique Pérez Balsa, Jordi Ledesma, Lorena Franco, Lluna Vicens i Sara Gutiérrez, sent el moderador Pedro Tejada.

Nou seus

Enguany, i com a principal novetat, a les sis seus que acollien els actes del certamen en les passades edicions se sumen ara tres més: Almassora, Onda i Cabanes, que s’uneixen a Benicàssim, Castelló, Nules, Orpesa, Peníscola i Vila-real.

Premi

Com en passades edicions del festival, Castelló Negre farà lliurament del seu propi premi el dia 2 d’abril al matí al pati ECO Les Aules, on José Luis Muñoz recollirà la seua condecoració per la seua gran trajectòria literària.

José Luis Muñoz (Salamanca, 1951), destaca per la seua versatilitat literària, així com les seues valuoses aportacions al gènere negre des de fa més de trenta anys. Muñoz, a més de novel·lista, és articulista, crític cinematogràfic i literari. Ha publicat fins hui cinquanta-cinc llibres i ha rebut entre altres premis l’Azorín, Tigre Juan, Café Gijón, Somriure vertical i Carmen Martín Gaite.