El president, José Martí, explica que el que es pretén és protegir i investigar aquests recursos de gran valor històric i interés turístic

La Diputació de Castelló certifica la cessió definitiva de la titularitat dels terrenys del jaciment arqueològic de Benicató a l’Ajuntament de Nules. El president José Martí, i l’alcalde David García, s’han reunit aquest matí per a portar rubricar el canvi de la titularitat.

En l’acte, Martí ha afirmat que aquest conveni “suposa un avanç per a la conservació, restauració i aprofitament dels recursos arqueològics de la província”.

Es tracta d’una decisió que la Diputació va aprovar en el ple a l’octubre de 2021, i obeeix a les bones pràctiques acreditades per l’Ajuntament de Nules per a la cura i conservació d’un jaciment arqueològic amb gran història. Segons ha explicat, l’objectiu que es persegueix és el de “protegir i investigar aquests recursos de gran valor històric, que també compten com un component d’atractiu turístic”.

El jaciment arqueològic de Benicató, situat en el terme municipal de Nules, polígon 23, parcel·la 485, es va localitzar en 1883, però va anar en 1954, després d’una profunda transformació de la parcel·la per a la plantació de tarongers, quan es va poder comprovar la vertadera importància del jaciment. Té la consideració de Bé d’Interés Cultural (BIC) com a zona arqueològica, segons resolució de la Generalitat Valenciana del 15 de novembre del 2016.