La institució imprimirà exemplars a través del servei d’impremta perquè es divulguen per l’àmbit educatiu

La Diputació de Castelló col·laborarà amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) en la difusió del còmic ‘Llengua Màgica. Un dia al Parc de les Normes’ que ha sigut presentat hui amb motiu del 90 aniversari de les Normes de Castelló. El guió del còmic és de Manel Pitarch i les il·lustracions de Xipell.

El president de la institució provincial, José Martí, ha explicat en l’acte de presentació, que la Diputació de Castelló, a través del servei d’impremta, editarà exemplars perquè es puguen divulgar en l’àmbit educatiu. En la presentació també ha estat la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, i la presidenta de l’AVL, Verònica Cantó.

Martí ha ressaltat la importància de la llengua per a “l’evolució cultural de la societat” i que des de la Diputació de Castelló, “hem volgut tindre molt present el que és i el que significa la llengua de les i els valencians i augmentar, cada vegada, més la presència del valencià seguint amb la normalització”.

El president ha assenyalat que el còmic “té clarament aqueix vessant educatiu i pedagògic que pot portar a la divulgació una cosa tan important com són les Normes, que van establir aqueixa utilització normativa de la nostra llengua”.

Per part seua, la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Verònica Cantó, ha agraït a la Diputació de Castelló “la seua implicació i facilitats” que ha posat en la iniciativa.