La diputada de Cultura, Ruth Sanz, subratlla que “és segur visitar els espais històrics de la província”

La Diputació de Castelló ha posat en marxa per primera vegada el projecte ‘Els teus castells’ per a dinamitzar els castells de Xivert i Polpís amb activitats didàctiques i familiars de recreació històrica i arqueologia experimental. El públic viatjarà al segle XIII de la mà dels actors i guies vestits d’època que mostraran la història de la zona en tres passes de demà, el 5 de juny al Castell de Polpís, situat en la localitat de Santa Magdalena de Polpís, i el 3 de juliol al Castell de Xivert, situat a Alcalà de Xivert. L’objectiu d’aquestes activitats és donar a conéixer al públic les peculiaritats culturals, polítiques i històriques dels espais d’una manera amena i divertida.

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha explicat que “és segur visitar els espais històrics de la província perquè tots compleixen de manera rigorosa amb les mesures sanitàries” i ha afegit que “divulgar la història a través de la recreació afavoreix al fet que el públic de totes les edats s’interesse per aprendre”.

Passaport al segle XIII

Per a les activitats del Castell de Polpís del 5 de juny es realitzarà una ruta senderista per a commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient de 60 minuts de pujada i 30 minuts de baixada. Una vegada al castell, cada passada durarà 90 minuts i el públic podrà optar per tres franges horàries per a assistir: de 9:00h a 12:00 h, de 12:15 h a 15:15 h i de 16:30 h a 19:30 h. En les activitats del Castell de Xivert del 3 de juliol no hi haurà una ruta a peu, però també es podrà triar entre tres horaris: a les 10:00 h, a les 12:00 h i a les 17:00 h.

Els visitants podran participar en tallers on coneixeran l’estructura i els canvis dels castells, l’economia en el territori templer, l’Ordre del Temple i la guerra, l’art i la cultura del segle XIII, la ciència i la medicina en l’edat mitjana, els jocs medievals i la indumentària de l’època.

Per a acudir a l’esdeveniment, per qüestions d’aforament i compliment de les mesures sanitàries, el públic s’haurà d’inscriure prèviament mitjançant el següent enllaç: