El diputat de Carreteres, Santi Pérez, explica que “són obres programades per a resoldre els problemes de seguretat viària existents en un traçat que presenta un ferm molt deficient plagat de sots”

El diputat provincial de Carreteres, Santi Pérez, ha anunciat que el pròxim dia 19 d’abril s’iniciaran les obres de remodelació de la CV-1486, coneguda popularment com la carretera de Miravet. Es tracta d’una via que és de titularitat de l’Ajuntament de Cabanes i connecta a aquesta localitat amb Orpesa. Amb la posada en marxa d’aquests treballs es continua donant compliment al full de ruta programat per l’àrea de Carreteres de la institució provincial, que el passat d’octubre va iniciar el procés de licitació que afecta un tram de quasi set quilòmetres de longitud a partir de la rotonda d’eixida des de Cabanes.

Aquests treballs es desenvoluparan per espai de dues o tres setmanes, en les quals el vial romandrà tancat. Durant aquest temps s’aplicarà una primera capa d’asfalt al traçat «per a eliminar els seus innombrables sots». A partir d’aqueix moment, es procedirà novament a la seua obertura.

Una vegada donada la primera capa d’asfalt, serà la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat la que que escometa els treballs de millora i pavimentació de les cunetes, «perquè el trànsit per la via es desenvolupe amb una major seguretat, circumstància que permetrà que l’amplària de la carretera siga major perquè les cunetes seran xafables i no de terra com en l’actualitat». El següent i definitiu pas serà aplicar una segona capa d’asfalt al traçat, una actuació que farà la Diputació de Castelló.

Pérez ha explicat que «estem davant unes obres molt necessàries, que són fruit de la col·laboració entre les diferents administracions afectades, i es realitzen per raons de seguretat, per tractar-se d’una via molt concorreguda, fonamentalment en els mesos d’estiu, que presenta deficiències molt importants, amb un ferm molt irregular amb molts sots».

El diputat ha recordat que «la carretera de Miravet ha sigut una de les prioritats de la nova Diputació des de la seua presa de possessió, com ja va quedar de manifest al setembre de 2019 quan es van escometre uns treballs d’urgència de eliminació de sots i neteja silvícola de marges i cunetes, com a mesura provisional davant el prolongat tràmit administratiu que calia recórrer per a poder donar inici a les obres que tiraran a caminar el pròxim dia 19».

Santi Pérez ha mostrat la seua «satisfacció» perquè «a pesar que ens va enxampar per mitjà de forma inesperada la pandèmia, podrem donar solució en el temps previst a un problema històric de la Plana Alta, que es ve arrossegant des de fa molts anys per la deixadesa dels anteriors equips de govern, que van desoir als usuaris d’una via molt transitada, que venien alertant de l’existència de problemes de seguretat molt greus».