La diputada Virginia Martí ha mantingut reunions sectorials per a analitzar els projectes desenvolupats enguany i recollir aportacions que permeten reforçar la reactivació del sector el pròxim exercici

La diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, s’ha reunit durant les últimes setmanes amb els principals agents del sector per a analitzar els resultats de 2021 i recollir aportacions que permeten reforçar la reactivació econòmica de la província en 2022. Aquestes trobades s’han emmarcat en les comissions sectorials constituïdes com a instrument de governança i participació del sector en la presa de decisions estratègiques del patronat provincial de turisme.

Les conclusions extretes d’aquestes comissions, segons ha destacat Virginia Martí, “ens ajudaran a confeccionar el pressupost del Patronat, perquè tenim clar que cal tindre en compte les reivindicacions i necessitats del sector per a anar tots de la mà”. En aquest sentit, en les pròximes setmanes es donarà llum verda a l’aprovació definitiva dels comptes en si del Ple del Patronat.

L’organisme autònom reuneix habitualment les comissions de treball al llarg de l’any per a tractar qüestions diverses de l’operativa de treball del patronat. En aquest últim trimestre, de manera extraordinària, ha citat als diferents estaments del Patronat a per a valorar les línies de treball desenvolupades i fer aportacions a la confecció dels pressupostos del patronat per a la següent anualitat.

Els agents participants en les comissions han sigut Ashotur (patronal del sector), Altur-Hosbec (Associació d’hotels de la província), CV Activa (Associació de Turisme Actiu de la Comunitat Valenciana), Aevav (Associació Valenciana d’Agències de Viatges), Associació de Guies oficials de la Comunitat Valenciana, Musica Pro CV (Associació de Promotors de Festivals de la Comunitat Valenciana) i representants de les empreses de transport discrecional.

Així mateix, també formen part d’aquestes comissions els representes de la comissions sectorials de producte de Castelló Ruta de Sabor i les entitats públiques de la comissió de vertebració territorial en la qual s’integren representants dels municipis turístics de costa i dels espais turístics d’interior que estan desenvolupant Plans de Dinamització i Governança Turística.

En aquesta ocasió, addicionalment, les trobades han servit per a iniciar de la mà del sector una revisió del projecte Castelló Sènior, la licitació del qual per a la segona meitat de 2023 iniciarà la seua tramitació en breu, com a element desestacionalitzador de la demanda i dinamitzador d’un sector estratègic per a la província com és el sector turístic.