La vicepresidenta i responsable de l’Oficina de Fons Europeus, María Ángeles Pallarés, manté una agenda institucional a Brussel·les per a reforçar el paper de la Diputació i garantir que Castelló es mantinga alineada amb les polítiques europees i maximitze les oportunitats que la UE oferix per al desenrotllament territorial de la província

La Diputació Provincial de Castelló ha reforçat el seu compromís amb les polítiques europees en la Setmana Europea de les Regions i Ciutats a Brussel·les, “un esdeveniment clau per a acostar les polítiques i els recursos europeus a les entitats locals i regionals”.

Així ho ha enaltit la vicepresidenta i responsable de l’Oficina de Fons Europeus, María Ángeles Pallarés, qui ha mantingut una agenda institucional a Brussel·les, en el marc d’esta celebració, per a reforçar el paper de la Diputació i garantir que Castelló es mantinga alineada amb les polítiques europees i maximitze les oportunitats que la Unió Europea oferir per al desenvolupament territorial de la provincial.

La vicepresidenta s’ha reunit amb xarxes europees i representants públics amb l’objectiu de “impulsar i promoure la participació de la província de Castelló i els seus municipis en iniciatives i projectes europeus”. Durant este acte anual de quatre dies, María Ángeles Pallarés ha realitzat una gran labor per a posicionar a la província de Castelló en l’escena europea.

Entre les trobades, la vicepresidenta va mantindre una reunió amb la Direcció General d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea, representada per Antonia Gámez, cap d’unitat de zones rurals, i María Gafo, subdirectora responsable de la Visió Rural 2040. “L’objectiu d’esta trobada va ser conéixer de primera mà les mesures del Pacte Rural Europeu i traslladar les necessitats i realitats dels municipis rurals de la nostra província”, ha explicat María Ángeles Pallarés, qui ha mostrat el compromís de la Diputació amb la cohesió territorial i el desenvolupament de les zones rurals de Castelló.

En este sentit, la vicepresidenta ha indicat que, “es van tractar temes essencials com l’adhesió al Pacte Rural, la implementació de projectes innovadors com els llogarets intel·ligents, i la millora de la cooperació entre les àrees rurals per a adaptar millor les polítiques locals a les necessitats actuals”.

“Hem traslladat la necessitat d’incorporar programes de finançament a través de les diputacions per a desenvolupar projectes integrats i tractors que impulsen el desenvolupament dels nostres pobles, sent coneixedors de la realitat de la nostra província”, ha expressat la vicepresidenta.

Així mateix, la diputada de l’Oficina de Fons Europeus es va reunir amb Alfonso Alcolea, expert de la Comissió Europea, amb la finalitat de tractar la política ambiental urbana i “explorar noves iniciatives i recursos europeus que promoguen la transició cap a ciutats més resilients, buscant que els municipis de Castelló se situen a l’avantguarda de la sostenibilitat, el desenvolupament i el benestar ciutadà”.

“En l’equip de Govern que presidix Marta Barrachina tenim un compromís amb els veïns de la província, amb els 135 municipis del nostre territori i per això prioritzem a les persones en les nostres polítiques, assegurant així un progrés real i equitatiu en la societat”, ha ressaltat Pallarés.

I, fruit d’este compromís, la vicepresidenta va mantindre una trobada amb Valentina Pinna, de l’Agència Executiva de la Comissió Europea per a la Innovació i les Pimes. Una trobada que, en paraules de María Ángeles Pallarés va ser “clau” per a “assegurar que les petites i mitjanes empreses de Castelló puguen accedir a les noves oportunitats de finançament i innovació que oferix Europa, enfortint el teixit empresarial local i contribuint al creixement econòmic i la innovació a la província”.

Amb estes i altres reunions, com la trobada amb el Banc europeu d’Inversions o amb el director de Water Europe, Durk Krol, la Diputació de Castelló reforça el seu compromís amb les polítiques europees, apostant per “el desenvolupament sostenible i una província connectada a les oportunitats d’Europa, sempre a la recerca d’un futur més pròsper, cohesionat i resilient per a tots els nostres ciutadans”, assenyala la vicepresidenta.

La vicepresidenta i diputada de l’Oficina de Fons Europeus ha valorat molt positivament la informació que ha obtingut en cadascun de les trobades i ha assegurat que “ens ajudarà per a afrontar nous reptes com a institució”.

La vicepresidenta també ha participat en conferències en el marc d’esta celebració i, en eixe sentit, va intervindre en una sessió política sobre la ‘resilencia de l’aigua al Mediterrani’, en la qual es va debatre sobre els reptes i solucions en la gestió de l’aigua a la regió.

La vicepresidenta va compartir la visió de Castelló quant a la gestió dels recursos hídrics, subratllant “la importància de la cooperació amb altres regions mediterrànies per a enfrontar desafiaments comuns com el canvi climàtic i l’escassetat d’aigua”, ha comentat.

Així mateix, durant la seua visita a Brussel·les, la diputada de l’Oficina de Fons Europeus ha promocionat la província de Castelló, mostrant la seua riquesa cultural i gastronòmica com un actiu clau per a “enfortir la seua identitat i atraure inversió i turisme”, posicionant a Castelló com un destí atractiu en el context europeu.