La diputada de Cultura, Ruth Sanz, destaca “la fidelitat del públic d’aquest certamen” que en l’edició de 2023 inclourà presentacions, tallers, concursos de disfresses i activitats d’animació amb superherois

La Diputació de Castelló dona suport a la celebració de la cinquena edició del ‘Saló del Còmic i el Llibre Infantil i Juvenil’ que se celebrarà en la Plaça de les Aules entre el 14 i el 16 d’abril i comptarà amb la presència de més de vint expositors. Així s’ha donat a conéixer hui en l’acte de presentació del certamen, en el qual la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat “la importància de fomentar l’hàbit de lectura entre els més joves”. La diputada ha recordat la vocació de la institució provincial de donar suport a les activitats culturals que es desenvolupen a la província, assenyalant que “aquesta iniciativa ja està consolidada i compta amb un públic molt fidel”.

Els horaris

Per part seua, la programadora del saló, Patricia Artero, que ha participat en la presentació al costat d’alguns patrocinadors i expositors, ha detallat que la fira obrirà el divendres 14 d’abril a les 17.00 hores i romandrà oberta fins a les 20.00 hores. L’horari del dissabte serà de 10.00 hores a 14.00 hores i de 17.00 hores a 20.00 hores, mentre que el diumenge podrà visitar-se de les 10.00 hores a les 14 hores i de 17.00 hores a 19 hores.

Els expositors

Més de 20 expositors, entre editorials, llibreries i botigues especialitzades, posaran a la venda les principals novetats del sector del còmic i el llibre infantil i juvenil. Participaran editorials de còmic com Cascaborra, GP edicions, Grafit, Unreated Còmics o Fan&Motion; editorials que publiquen literatura infantil i juvenil com Malian, Unària, Sargantana, Tinturas o Sin Cabeza; botigues especialitzades com Surineki, L’ordre del Drac o Còmics de col·lecció, i llibreries generals com Abacus, Argot o Casa del Llibre, entre altres.

El saló acollirà la presentació de nous còmics i llibres. Còmics com ‘La penúltima profecia’, amb Jaime Carañana i Abraham García, ‘Lo que más miedo te dé’, amb Luis Armand i Ángel Abellán, ‘Alba Drago’, de Paco Zarco, o ‘Las historietas’ de José Fonollosa.

Es presentaran igualment alguns contes com ‘Mi madre es una bruja’, de Sandra Araguás; ‘Babau & Guido’, de Yuri Oda; ‘Olivia’, de Mireia Bazu; ‘Qué disparate de fiesta’, de Francesc Rovira, o ‘¿Ya vas al cole?’, de Maribel Torrecillas. També hi haurà espai per a la literatura juvenil, amb ‘Primavera 2020’, de María Pareja o ‘Identity’, l’obra guanyadora del Premio Juvenil Festilij3J.

Dia Nacional de la infància

Aprofitant que el dissabte 15 d’abril se celebra el Dia Nacional de la Infància hi haurà una àmplia programació dedicada als més xicotets. S’instal·larà un photocall amb superherois i superheroïnes. Hi haurà contacontes, se celebrarà el 150 aniversari de ‘La vuelta al mundo en 80 dies’, es realitzarà un taller còmic i escriptura creativa i es tornaran a celebrar els concursos de Cosplay i de disfresses de superherois i altres personatges de pel·lícula.