L’artista estatunidenca està de gira internacional i arriba al Festival Internacional de Jazz de Peníscola aquest divendres 15 de juliol

El Festival Internacional de Jazz de Peníscola organitzat per Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest divendres, 15 de juliol, un dels concerts més esperats d’aquesta edició amb la diva del ‘jazz’ dels EUA, Melody Gardot. 

“Estem realment entusiasmats per poder comptar amb la presència de Melody Gardot al Festival Internacional de Jazz de Peníscola d’enguany. És una de les veus més reputades del ‘jazz’ en tot el món i en la seua gira actual està omplint tots els recintes”, ha destacat el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, que ha aprofitat per a recomanar a tot el públic de la Comunitat Valenciana que s’aprope a Peníscola, perquè “poques vegades tenim a les nostres terres una oportunitat com aquesta per gaudir d’un concert únic amb una veu lloada per la crítica i el públic internacional”.  

Melody Gardot actuarà el divendres 15 de juliol a les 20.00 hores al Palau de Congressos de Peníscola, on presentarà, entre altres temes, el seu nou disc ‘Entre eux deux’, en el qual ha unit forces amb el pianista i compositor Philippe Powell per al seu primer àlbum d’estudi a duo. El disc és una col·lecció de cançons impecablement elaborada que destaca tant artistes com compositors i intèrprets. La veu mel·líflua de Gardot, la tècnica de piano consumada de Powell i una connexió aparentment telepàtica entre dues veus musicals distintives fan que aquest disc se senta com un clàssic instantani. Al concert de Peníscola, Gardot estarà acompanyada al piano per Philippe Powel; Christopher Thomas, al baix, i Jorge Bezzeria, a la percussió.

La història de la vocalista, guitarrista i pianista estatunidenca és extraordinària. La cantant, nascuda a Nova Jersey en 1985, ha perseverat contra l’adversitat al llarg de la seua vida. Dotada d’una bella veu de contralt i una gran perspicàcia com a compositora, Gardot va superar un accident de bicicleta que va posar en perill la seua vida al principi de la seua carrera. Tan sorprenent com la seua història, el que és més evident és que té un estil tranquil, orientat al ‘jazz’, i una personalitat ombrívola, que reflecteixen no només les seues afliccions, sinó al revés, l’esperança i l’alegria de fer música personalitzada que la marquen com a original.

El concert de Gardot és el penúltim del 19é Festival Internacional de Jazz de Peníscola, que finalitzarà el pròxim divendres 22 de juliol amb el ‘swing’ i el ‘gipsy jazz’ de Tatiana Eva-Marie & Avalon Jazz Band.