La cita flamenca benicassuda ha anat integrant en la seua programació diferents propostes com la trobada de sevillanes o el ja consolidat Recital de Cant i Ball de Benicàssim que va per la seua quinta edició

Del 26 al 28 d’abril Benicàssim acollirà la nova edició del Benicàssim Flamenco Fusión Gastro Festival. La Húngara ha confirmat la seua tornada a Benicàssim per a l’edició de 2024 del festival flamenc. L’artista amb una llarga trajectòria a la seua esquena va col·laborar en 2020 amb C.Tangana en el tema “Tú me dejaste de querer” dins de l’àlbum, “El Madrileño” que va aconseguir disc de platí. També han confirmat Los Manolos, grup musical de rumba catalana, i Bordón 4, un dels majors exponents de la rumba a Espanya.

“Benicàssim és Ciutat de Festivals, on a més dels macro esdeveniments del Recinte de Festivals comptem amb una programació de festivals de format mitjà, en els quals la música i la cultura ressonen pels carrers i els vivers culturals de tota la localitat. El Flamenc, el Blues, les Havaneres, la guitarra clàssica de la mà del mestre Francesc Tárrega, el pop, la màgia o l’humor entre altres, suposen un potent dinamitzador per al municipi”, ha destacat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

“A més dels artistes caps de cartell l’essència del festival continua sent les nombroses actuacions d’agrupacions flamenques pels carrers de la localitat, tant les programades per l’Ajuntament com les dels hostalers del municipi juntament amb les seues propostes gastronòmiques”, ha afegit la regidor responsable de l’àrea de Turisme, Elena Llobell. El festival ha anat integrant en la seua programació diferents propostes que s’han mantingut en el temps com la trobada de sevillanes o el ja consolidat Recital de Cant i Ball de Benicàssim que van ja per la seua quinta edició.

Cal destacar que el festival va nàixer com a proposta per a dinamitzar la ciutat i promoure l’activitat hostalera. En les seues primeres edicions el festival oferia actuacions d’artistes de la província, que es repartien per diferents places i carrers de la localitat juntament amb la col·laboració dels hostalers. A poc a poc va anar creixent fins que en 2018 va incorporar en la seua programació als primers artistes de nivell nacional com Rancapino Chico o Los Chunguitos. Des de llavors, excepte per l’aturada de la pandèmia, ha continuat creixent en la seua proposta comptant amb artistes com La Húngara que repetix en esta edició, Manzanita, Falete, Los Chichos, Junco, Duquende, María Terremoto, Raya Real, José El Francés y Azúcar Moreno entre altres.