El passeig de les Viles de Benicàssim podrà descobrir-se des d’una altra mirada de la mà de guies especialitzats i servici d’intèrpret en llenguatge de signes

La Sala Escena ha obert les seues portes amb la segona exposició del 2024 de la mà d’artista de pintura a l’oli, Salva Ríos, que fa al llarg de la seua obra un recorregut a través del comportament i l’estat anímic de l’individu, explorant els sentiments, les sensacions, i les conductes de l’ésser humà sota el títol Anònimes. L’exposició de pintura estarà fins al pròxim 10 de març de dijous a diumenge de 17 a 20 hores. En un viatge personal utòpic, l’artista Salva Ríos imagina relats de persones i les mostra en retrats inspirats en diverses situacions, convidant a l’espectador a reflexionar i imaginar les històries d’eixes persones representades.

L’autor, Salva Ríos, és un artista, creatiu i desenvolupador de tècniques pictòriques, la seua vida sempre ha girat entorn de les arts, la cultura i tot el relacionat amb la creativitat. Fascinat pel retrat, ha centrat el seu treball a explorar els rostres i analitzar cada tret, intentant entendre el seu llenguatge expressiu en una lluita per transmetre’l en les seues obres. La gran protagonista de les històries imaginades i el fil conductor de les obres de Salva Ríos, és la dona.

Este cap de setmana de Sant Valentí, el departament de Cultura de l’Ajuntament de Benicàssim ha programat en el Teatre Francisco Tàrrega la projecció del film d’Isabel Coixet Un Amor, un drama romàntic espanyol l’argument del qual es basa en el fet que després de fugir de la seua estressant vida a la ciutat, Nat, de 30 anys, es refugia en el xicotet poble de L’Escapa, a l’Espanya rural més profunda. En una casa de camp atrotinada, amb un gos de carrer, la jove intentarà reconduir la seua vida. Després de bregar amb l’hostilitat de la persona que li lloga la casa i la desconfiança dels habitants del poble, Nat es veu obligada a acceptar una inquietant proposició sexual que li fa el seu veí Andreas. Este estrany i confusa trobada donarà lloc a una passió obsessiva i desbordant que embolicarà per complet a Nat i la farà qüestionar-se el tipus de dona que creu ser.

El diumenge a les 11 hores, tindrà lloc la visita guiada La bella vida en les Viles de Benicàssim, amb servici d’intèrpret de llenguatge signes. Una excusa perfecta per a descobrir una nova mirada del majestuós passeig de les Viles del municipi mediterrani. I és que moltes són les personalitats que al llarg dels anys han quedat corpresos d’este passeig, des d’enginyers ferroviaris, presidents de clubs de futbol o bisbes, fins a actors o cantants d’òpera, passant per famosos escriptors o excèntrics directors de cinema. Tal és l’elenc d’històrics habitants de les platges de la Torrassa, l’Almadrava i el Voramar. I és que 150 anys donen per a moltes històries de la història al voltant de les Viles de Benicàssim, potser el conjunt de xalets vacacionals més eclèctic i fascinant de la costa valenciana, que coneixerem de la mà d’un genial guia-intèrpret.