La Schola Cantorum i la Unió Vallduxense, totes dues de la Vall d’Uixó, s’han imposat en el XLIII Certamen Provincial de Bandes de Música celebrat a l’auditori de la Vall d’Uixó en les seccions primera i segona, respectivament. Així ho ha donat a conéixer el jurat en finalitzar la segona i última sessió del certamen que, per primera vegada, s’ha pogut seguir per les xarxes socials de la Diputació de Castelló.

L’esdeveniment ha arrancat amb l’actuació corresponent a la segona secció (bandes de 51 a 70 músics) amb la Unió Musical Vallduxense, sota la batuta d’Ángel Martínez Cruz, interpretant ‘Nautilus’ de Juan Luis Roig Colom (obra obligada), el pasdoble ‘Lara Sos Boix’ de Francisco Signes i ‘Terra de *Reis” de Pere Sanz (obra lliure).

Seguidament ha sigut el torn de la primera secció (bandes entre 71 i 90 músics) amb la banda Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó i el seu director Rafa Grau Vilar interpretant ‘*Der Kapellmeister’ de Daniel Vicente Royo Talamantes (obra obligada), el pasdoble ‘Ateneu Musical Schola Cantorum’ de Vicent Ortiz i ‘El jardín de Hera’ de José Súñer (obra lliure).

Cal destacar l’esment que ha rebut l’Ateneu Musical Schola Cantorum per la millor interpretació d’una obra lliure de compositor valencià.

Sanz ha destacat el gran nivell de les bandes participants i “el treball, esforç i hores de sacrifici que suposa per als músics preparar-se les obres del certamen”. Per això, ha volgut donar les gràcies “a totes i tots perquè sense el vostre esforç aquest certamen provincial no seria possible”.

La diputada també ha incidit en què per a la Diputació de Castelló “és fonamental el treball que fan les bandes de música, per la qual cosa suposen de cohesió i vertebració del territori”.

A més, ha fet referència als anys en què no ha sigut possible celebrar el certamen i al fet que els recursos que estaven previstos per a aquesta activitat es van destinar a l’organització de concerts de les bandes de la província en els seus municipis, circumstància que dona bon compte del “compromís de l’actual equip de govern de la Diputació amb les societats musicals de la província”.

Per part seua, la diputada provincial i alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, ha fet referència “a l’orgull que ha suposat que el certamen s’haja celebrat en la Vall, justament en l’edició de la recuperació, després de l’aturada obligada a causa de la pandèmia”. Un orgull molt major, en donar-se la circumstància que ha comptat amb “la participació de dues entitats musicals del nostre poble en les dues primeres categories, fet que posa de manifest que la Vall és una referència musical i cultural a la província de Castelló”. En aquest sentit ha afegit que “des de la Diputació i l’Ajuntament reiterem el nostre suport i compromís amb les bandes, per la qual cosa suposen per al teixit social, cultural i festiu del municipi”.