L’exposició es podrà visitar a l’Espai Cultural Obert Les Aules de la Diputació de Castelló del 3 de febrer al 12 de març

L’artista Ana Beltrán Porcar exhibeix Des de l’Amor a l’Espai Cultural Obert les Aules de la Diputació de Castelló, comissariada pel professor David Luis. La mostra, que s’inaugurarà el dijous 3 de febrer de 2022, proposa visibilitzar la problemàtica de la violència de gènere des d’una perspectiva diferent de la que se sol veure en els mitjans de comunicació.

Des de l’Amor és el concepte del qual parteixen el comissari de l’exposició, David Luis López, i Ana Beltrán Porcar per a desenvolupar aquest projecte artístic, amb la col·laboració del programa EnCultura de la Universitat Jaume I de Castelló. La proposta gira al voltant del concepte de violència masclista, centrant-la en les dades sobre aquesta i el seu impacte en el marc de la societat de la informació, a través de diferents tipus de manifestacions del llenguatge, per a veure l’impacte de la informació segons com es transmet, com una representació de les estadístiques sobre violència de gènere.

Per a l’exposició, resultat d’aquesta investigació, s’usen diferents formes artístiques. Amb aquestes representacions es busca conscienciar sobre el tema acostant al públic una perspectiva diferent. Així mateix, la proposta artística s’acompanya d’una proposta divulgativa amb unes metodologies didàctiques a les aules amb l’estudiantat de diferents titulacions de grau de la Universitat. A més, també es desenvoluparan unes jornades sobre violència de gènere, comunicació i estètica per al públic en general.

L’exposició es podrà visitar fins al 12 de març, de dilluns a dissabte (10 a 14 h. i 17 a 21 h.), amb lliure accés, igual que la resta de les activitats complementàries.

Ana Beltrán Porcar

La producció d’Ana Beltrán Porcar s’ha centrat principalment en el món pictòric, encara que també ha protagonitzat diverses actuacions interdisciplinàries en col·laboració amb artistes de diferents branques artístiques. Els seus treballs han sigut exposats en diverses ciutats espanyoles, així com en altres països en els quals ha treballat: l’exposició en Mexicali, Anamnesis; Se eno pivo exposada a Eslovènia; a la Cabrera, Madrid, Mujeres mitológicas; Símbolos de mujer, que es va exposar a Segorbe i a Gijón entre altres; Retratos de Mexicali, produïda a Mèxic i exposada en ciutats germanades, etc.

Entre els seus últims projectes destaquen col·laboracions en diversos esdeveniments pictòrics en escena. La fusió entre arts és concretada amb Somtresons+A, un grup en el qual Ana i el trio musical Somtresons uneixen les seues disciplines. L’esdeveniment «Hits of Colour», desenvolupat al costat del bateria Marko Sorsak «Soki» durant la seua estada a Eslovènia, on va treballar en gestió cultural i producció. Ha ampliat el seu treball amb la música contemporània en el projecte «Dualitats» amb el compositor David Moliner i amb una proposta teatral amb Susanna Sebastià, Poemes de cos i d’ànima. També ha realitzat projectes audiovisuals d’animació amb artistes com Pleasant Dreams i Efrén López.


ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES DINS DE DES DE L’AMOR
> Dissabte 19 de febrer (12.30). «Eso no es amor. Reconèixer i comunicar la violència de gènere». Taula redona amb Marina Marroquí, Nuria Coronat i Marina Vargas, coordinada per Ana Beltrán.
> Dissabte 5 de març (12.00). «Un recorregut per l’art amb perspectiva feminista». Xarrada a càrrec de Margarita de Aizpuru (comissària, investigadora i crítica d’art).
> Divendres 11 de març (des de les 17.00). «Pilars». Performance d’Ana Beltrán Porcar. Acció contínua en horari de sala.