Francesc Colomer destaca que “la Xarxa CdT s’ha convertit en un referent quant a formació amb alts índexs d’ocupabilitat”

La Xarxa CdT de Turisme Comunitat Valenciana ha format un total de 12.477 alumnes el 2019 en les 704 accions que ha dut a terme als centres de la xarxa. Del total de cursos que s’han impartit en els set CdT de la Comunitat, més el CdT e-formació, que ofereix formació a distància, 347 s’han impartit als centres de la província d’Alacant, 273 a la província de València i 84 al CdT de Castelló. A més, destaca l’aposta de Turisme CV per la formació en línia a través del CdT e-formació. Així, durant 2019 s’han impartit un total de 58 cursos amb aquesta modalitat, en els quals han participat 1.894 alumnes i dels quals 32 estaven dirigits a persones desocupades (1.268 participants). El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha insistit que “la Xarxa CdT s’ha convertit en un referent en l’àmbit de la formació amb alts índexs d’ocupabilitat”.
En aquest sentit, ha posat l’accent en el fet que “la Xarxa de CdT, impulsada per la Generalitat Valenciana, s’ha consolidat un any més com a principal centre de formació per a l’ocupació, amb uns altíssims percentatges d’inserció, superiors al 80 %”. De fet, un total de 328 cursos s’han dirigit a persones desocupades. Respecte al perfil dels participants en els cursos impartits en la Xarxa CdT, cal ressaltar que han cursat accions formatives durant 2019 un total de 5.460 homes i 7.017 dones. Per edats, del total de 12.477 participants en els cursos, el 33 % són majors de 45 anys, el 40 % tenen edats compreses entre 29 i 45 anys i els menors de 29 anys se situen en el 27 % dels participants. El nombre de cursos ascendeix a 704, amb un total de 29.914 hores lectives. La Xarxa de CdT de la Comunitat Valenciana ofereix una àmplia varietat formativa, amb cursos que van des de la cuina i rebosteria a la gestió de l’allotjament, la qualificació en el servei i la sala o la formació complementària. Finalment, el secretari autonòmic ha destacat “l’èxit de la formació tant contínua com ocupacional dels professionals als CdT de la Comunitat Valenciana” i ha instat a “continuar en aquesta línia d’ensenyament i aprenentatge per a tots per tal d’aconseguir una Comunitat d’avantguarda que dispose dels millors professionals al capdavant del sector”, alhora que ha remarcat que “incrementar la qualitat del servei i contribuir a millorar les condicions laborals són dos dels nostres objectius, que busquem aconseguir amb una formació més adequada”.