El president José Martí rep l’agraïment del primer edil pel suport que la institució presta als ajuntaments i l’eficaç coordinació que es practica amb el Pla Provincial contra els Mosquits

El president de la Diputació, José Martí, ha rebut a l’alcalde de Nules, David García, qui li ha sol·licitat la col·laboració de la institució provincial per a realitzar excavacions i posar en valor la vila romana de Benicató. En estar situada sobre una superfície que és propietat de la Diputació, l’edil ha requerit la implicació de la corporació provincial en la realització d’excavacions o una cessió de terrenys que permeta a l’ajuntament desenvolupar el projecte. La vila romana de Benicató se situa entre Nules i la mar, data del finals del segle I abans de Crist i va estar habitada fins a mitjan segle III després de Crist. Posteriorment va anar llanguint fins a ser abandonada en el segle VI després de Crist. Després de ser descoberta en 1955, a la fi de la dècada dels 90 es van escometre treballs de consolidació d’aquesta vila residencial, que l’alcalde considera necessari continuar.

David García també ha sol·licitat la implicació de la Diputació en la consolidació de les muralles de Mascarell i en la creació d’un passeig en l’exterior del poblat. A més, ha demanat al president que es reprenga el projecte de crear la figura del diputat 28 que represente en el ple als municipis sense diputat provincial i que la Diputació se sume a les reivindicacions dels ajuntaments perquè el Govern d’Espanya escometa a través de la Direcció General de la Costa i la Mar els projectes pendents en el litoral sud de la província.

L’alcalde també ha agraït al president Martí la proximitat i ajuda que l’equip de govern de la ‘Nova Diputació’ presta als ajuntaments “des del primer moment del mandat i des de la declaració de l’emergència covid”.

Un agraïment que ha fet extensible a la diputada de Medi Natural, María Jiménez, pel seu treball de coordinació i de combat contra la plaga de mosquits, un suport que li ha portat a afirmar que “ens sentim molt recolzats”.