Les dues entitats han signat un conveni de col·laboració empresarial

La rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, i el vicepresident i director general d’EFI Cretaprint, SLU (membre d’Electronics for Imaging, Inc), Evandro Matteucci, han signat un conveni de col·laboració empresarial entre les dues entitats per a la realització d’activitats d’interès general per  a donar suport al talent i millorar la formació de l’estudiantat universitari.

L’acte ha comptat amb l’assistència de la rectora Eva Alcón, la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez; la directora de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, Amelia Simó; i la professora del Departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció, Ana Piquer.

Per part de la firma EFI Cretaprint, SLU han assistit el seu vicepresident i director general de la Unitat de Negoci de Materials de Construcció i Embalatge, Evandro Matteucci; el director global de Producte de la Unitat de Negoci de Materials de Construcció i Embalatge, Fernando Tomás; i el director de Recursos Humans de la mateixa unitat, Juan Peinado.

Després de la firma la rectora ha afirmat que «l’aposta per la formació universitària i pel talent jove és la millor inversió de futur per a afrontar els reptes que tenim al davant i per a avançar cap a una societat del coneixement amb més oportunitats i més qualitat de vida per al conjunt de la població». Per això, ha destacat l’espai de col·laboració que s’obri entre EFI Cretaprint i la Universitat «per tal de facilitar la formació universitària i reconèixer el talent i l’esforç a través de la concessió de beques i premis».

Per la seua part, el vicepresident i director general ha comentat que «som una empresa multinacional que va nàixer a Silicon Valley i que està a l’avantguarda de la tecnologia d’impressió digital u ajudem els nostres clients en la transició de l’entorn analògic al digital. A Almassora tenim la base de dues de les nostres unitats de negoci a escala mundial, comptem amb un ampli centre d’R+D, així com activitats de producció, qualitat, logística, etc. Molts dels nostres perfils d’enginyeria han estudiat a l’UJI, i amb aquest acord volem continuar oferint oportunitats a l’alumnat que actualment s’està formant, per a poder créixer i desenvolupar-se en una empresa líder en tecnologia».

Entre els objectius generals de l’acord firmat entre l’UJI i EFI Cretaprint estaria donar suport al talent universitari a través de beques i premis; donar a conèixer els processos innovadors de l’empresa entre l’alumnat i el professorat; millorar la formació amb xarrades específiques impartides per professionals de la firma i mostrar les oportunitats de desenvolupament professional en aquesta entitat a l’estudiantat.

ACTIVITATS

La col·laboració es concretarà en diverses accions com el suport al talent universitari amb la convocatòria de beques de grau i màster, per a l’alumnat d’últim curs de grau i màster que hagen de realitzar les pràctiques formatives dels títols oficials de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals i de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques; i premis als treballs finals de grau dels títols dels mateixos centres.

També es contempla la col·laboració de l’empresa en activitats com les «Jornades de ciència i la tecnologia: reptes per la igualtat» que organitza l’ESTCE; el cicle de conferències «Enginyera… per què no?» de la Fundació Isonomia o el concurs «El gust d’investigar»  desenvolupat anualment pel CEFIRE de Castelló i l’ESTCE. A més a més, està prevista la realització de xarrades especialitzades sobre els àmbits en què treballa l’empresa i visites concertades a les seues instal·lacions.

EFI (Electronics for Imaging) és una gran multinacional especialitzada en tecnologia digital, líder a escala mundial, a oferir productes i serveis d’impressió. Disposen de més de 50 oficines per tot el món i tenen una experiència de més de 20 anys col·laborant amb les empreses tecnològicament més avançades. Compta amb prop de 20 milions de persones connectades a controladors i servidors Fiery a tot el món i reinverteix el 16% dels seus ingressos en recerca i desenvolupament cada any. Entre les 3.000 persones que treballen a EFI, més de 1.000 són perfils d’enginyeria i tècnics d’alta qualificació.

EFI té a Almassora un centre mundial de tecnologia Inkjet, desenvolupat després de l’adquisició de la castellonenca Cretaprint, amb més de 250 professionals en plantilla. De les tres àrees que componen el negoci d’EFI en l’àmbit mundial (electrònica i gestió del color; programari d’alta productivitat i impressió digital), l’àrea d’Inkjet acapara més del 50% del negoci global de la multinacional. La indústria taulellera espanyola, concentrada a la província de Castelló, és un dels sectors que ha tingut una transformació més ràpida i completa en la implantació de la tecnologia Inkjet.