La cosa ja està aclarida: ni els grans temporals, ni el canvi climàtic ni l’escalfament global: les platges se les mengen els catalans a causa de les tensions tectòniques provocades pel Procés i el seu anhel de semblar-se al Benelux. La placa ibèrica presiona contra la placa europea i estira el cordó litoral valencià de manera que fins i tot les dunes més altes acaben submergides.
A banda d’això, els catalans ja no es conformen en ser sis milions sinó que volen ser vuit raó per la qual contracten figurants d’Europa de l’Est i del Magreb per a canviar-los el nom de Dimitri o Mohamed pel de Jordi o Montserrat (Mohamed és transgènere)i fer vore que en són més dels que ells volen i diuen.
Com la població es concentra en el litoral, el pes del personal ensorra la línia de costa que ja té tendència a la subducció pel costat mediterrani mentre que Galícia s’eleva donant noves oportunitats als percebeiros.
També s’ha descobert una granja d’escarabats d’arena a Cases d’Alcanar amb la mala idea de que devoren les platges valencianes i puguen guanyar el que no guanyen amb la lliure competència.