L ‘Ajuntament de Benicàssim ha aplicat una nanocapa que elimina virus i bacteris durant dos anys, reduint el risc de contagi en l’entorn laboral i per als turistes que es personen en l’Oficina de Turisme de la Casa Abadia

Es tracta de la primera oficina de turisme bioprotegida d’Espanya, que converteix les tres plantes de l’edifici en un espai que redueix la contaminació ambiental i millora la qualitat de l’aire.
La regidora de Turisme, Cristina Fernández, ha indicat que “el nostre municipi està realitzant una intensa labor per la innovació en turisme, i la bioprotecció és un concepte que ha vingut per a quedar-se. En netejar estem eliminant els virus presents, però no els del pròxim minut, i gràcies a aquesta nanocapa eliminem els virus i bacteris durant dos anys”.
La nanocapa consisteix en una capa amb partícules nanomètriques de diòxid de titani que reacciona amb la llum emetent electrons i radicals OH, que netegen i descontaminen l’aire interior. D’aquesta forma és l’edifici el que es converteix en un agent bioprotector, cuidant la salut dels seus treballadors i visitants.
La nanocapa s’aplica sobre qualsevol superfície, i el tractament millora no sols l’aire interior de l’edifici, sinó que converteix a les superfícies en repel·lents de la pols, manté la neteja durant més temps en ser antiestàtic i elimina les males olors que puguem tindre en els teixits de cadires o provocats per bacteris. “Creiem que els turistes sabran valorar els municipis que estem innovant en bioprotecció i que busquem aplicar l’última tecnologia no sols a la comunicació amb els nostres visitants, sinó també a la seua protecció”, ha afegit Cristina Fernández.
Aquesta nanocapa ha sigut aprovada per Segittur com a producte recomanat inclòs en el Directori de solucions per a Destinacions Turístiques Intel·ligents, podent crear els denominats corredors intel·ligents.
L’alcaldessa, Susana Marqués, ha comentat per la seua part que “en el context actual, la seguretat sanitària és la premissa fonamental a l’hora de triar destinació turística i és per això que des de l’Ajuntament de Benicàssim hem treballat per erigir Benicàssim com una destinació saludable i segura. Ara, amb la innovació aplicada en l’Oficina de Turisme sumem seguretat a l’espai d’informació al qual tot veí o turista pot acudir”.