L’UJI Robotics Team ha obtingut el premi al millor rendiment en la categoria d’universitats i formació professional de grau superior de l’ASTI Robotics Challenge, una competició de robòtica educativa impulsada per la Fundació ASTI per a fomentar el talent STEM

L’equip, integrat per Josep Marqués Verdegal, Josep Marín Garces, Miguel de Diego Pérez, Álvaro Arbona Rodríguez i Jairo Muñoz García, ha treballat al llarg de set mesos en el disseny i desenvolupament d’un robot mòbil, a través d’un enfocament d’aprenentatge basat en projectes. Després de superar quatre fases eliminatòries, entre elles una semifinal en la qual únicament es classificaven 10 equips del 25 inicials, l’UJI Robotics Team ha arribat a la final presencial, celebrada a Burgos el passat 6 de maig.

En la competició final, el robot ha hagut de superar diferents reptes com ara laberints, circuits d’habilitat o combats de sumo front a altres equips universitaris i de centres de formació professional. Finalment, l’equip de l’UJI s’ha alçat amb el guardó al millor rendiment valorat en 3.000 euros.

L’UJI Robotics Team és una iniciativa formada per 16 estudiants del Grau en Intel·ligència Robòtica que busca desenvolupar projectes per a presentar-se a competicions i esdeveniments en aquest àmbit. A més de la seua participació en l’ASTI Robotics Challenge, l’equip té previst presentar-se al European Rover Challenge en 2024.

L’equip forma part del programa UJI Lab Innovació que té com a objectiu impulsar projectes innovadors desenvolupats per equips d’estudiantat de diferents disciplines i afavorir així el desenvolupament de competències transversals associades a la col·laboració multidisciplinar, la proactivitat, l’orientació a l’acció i la capacitat de manejar-se en situacions d’incertesa.

UJI Lab Innovació és un programa del Vicerectorat d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica, a través de la Cátedra INCREA d’Innovació, Creativitat i Aprenentatge que té el suport de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.