La valenciana ha estat l’autonomia triada pel festival per a presentar la nostra oferta audiovisual i cinematogràfica en MAFIZ

La Conselleria de Cultura, a través de l’Institut Valencià de Cultura, promou la participació dels professionals i les produccions de l’audiovisual valencià tant en les diverses seccions del Festival de Cinema de Màlaga, que se celebra de manera presencial del 18 al 27 de març de 2022, com en MAFIZ (Màlaga Festival Industry Zone), la zona d’indústria del festival malagueny.

A més de donar suport a les catorze produccions valencianes que es presenten en les diverses seccions del festival, Cultura de la Generalitat ha organitzat un conjunt d’activitats de promoció internacional de l’audiovisual valencià en el marc de MAFIZ, dins de la primera edició de ‘Territorio España’, dedicada a la producció en el nostre territori.

Segons el conseller Vicent Marzà: “La nostra és l’autonomia convidada a les activitats preparades en aquesta finestra dirigida al treball del sector audiovisual i, per això, des de Cultura de la Generalitat acompanyem en aquesta fita el nostre sector per a presentar les propostes audiovisuals i els projectes cinematogràfics a representants de la indústria cinematogràfica i televisiva de tot el món”.

“La participació en aquest espai suposa una oportunitat per a establir contactes i relacions de negoci entre els productors valencians i els professionals de tot el món acreditats en l’esdeveniment, especialment de l’àrea iberoamericana. També és una ocasió perquè les productores valencianes puguen generar projectes d’abast internacional, busquen noves vies de finançament i accedisquen a distribuïdors i festivals de prestigi internacional. Promourem la tasca dels professionals de l’audiovisual valencià que treballen des d’àmbits tan diversos com la direcció, la producció, la distribució, l’exhibició, la interpretació, l’escriptura de guions o la composició de bandes sonores”.

Les trobades de treball s’iniciaran el pròxim 24 de març i en aquest context, l’Ajuntament de Màlaga lliurarà als representants de la Generalitat la Biznaga de Honor del festival.

Durant tota la jornada hi haurà diverses sessions en les quals intervindran representants de Cultura de la Generalitat, À Punt Mèdia, l’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV), l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV), associacions de productors i València Region Film, que aglutina les diverses Film Comission i Film Office valencianes.

La Conselleria de Cultura presentarà les diverses línies d’ajudes al sector audiovisual, així com el catàleg de promoció del curtmetratge valencià ‘Curts Comunitat Valenciana’.

També es presentaran tres projectes de llargmetratges de ficció que compten amb ajuda a la producció de l’IVC: ‘Pequeños calvarios’ de Los Hermanos Polo; ‘Un bany propi’ de Mecomlys; i ‘Les vacances de Mara’ de Tarannà Films.