Un total de 150 estudiants del Grau en Psicologia de la Universitat Jaume I, que han finalitzat els seus estudis durant el curs 2021-2022, han celebrat la seua graduació al Paranimf, en un acte organitzat per la Facultat de Ciències de la Salut (FCS)

En l’acte ha intervingut Iratxe Alonso en representació de l’estudiantat i la professora Helena Villa, del Departament de Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia, com a padrina. Les graduacions també han comptat amb la presència de la vicedegana del Grau en Psicologia, Ana Alarcón, i el degà de la Facultat de Ciències de la Salut, Eladio Collado.

En la seua intervenció, la vicedegana de Psicologia ha assenyalat que un dels aspectes positius de la pandèmia ha sigut que ha posat en valor la salut mental i ha evidenciat la necessitat que s’hi destinen recursos. «Necessitem professionals preparats, capaços d’ajudar l’ésser humà en els moments de desassossec i també en els de creixement», ha assenyalat. Així mateix, ha instat els nous titulats a ser «honestos i rigorosos» en el seu treball i que s’acosten als pacients o clients amb «molt de respecte», a més de no perdre mai l’esperança davant les dificultats perquè «la societat us necessita».

Per part seua, el degà de la FCS també ha reflexionat sobre la pandèmia i com ha marcat la formació d’aquesta promoció. «La situació de crisi generada per la COVID-19 ha evidenciat la fragilitat del sistema sanitari i com s’ha de reforçar l’atenció de la salut mental en la sanitat pública, on el treball d’aquests estudiants seria tan necessari», ha afirmat Collado. Finalment, ha felicitat els titulats i titulades per la professió que han triat, des de la qual podran ajudar a moltes persones que necessiten les seues atencions i cures.