Benicàssim obri la temporada expositiva en Vila Elisa amb Miquel Barceló i la mostra “Gesto de la Naturaleza” i amb això l’Ajuntament continua impulsant la seua aposta per la cultura en majúscules

Com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, durant la inauguració de l’exposició, “hem començat ja l’any apostant per joves talents que han sorprés als qui s’han acostat a ‘Los paisajes encontrados’ d’Agustín Serisuelo en el Centre Cultural Melchor Zapata, o els qui han pogut apreciar l’emblemàtic modernisme del mercat central de València de la mà de María Ángeles Aguilera a la Sala Escena”. La primera edil ha continuat dient que “hui és el torn de Vila Elisa, i obri la temporada en gran donant la benvinguda a ‘Gesto de la Naturaleza’ de Miquel Barceló, guardonat artista que compta també amb enorme presència internacional, la qual cosa fa que ens sentim profundament orgullosos que la seua obra arribe a Benicàssim”.
Com ha informat el regidor de Cultura, Javier Alonso, “Gesto de la Naturaleza” està formada per peces gràfiques dels anys 90, principalment per obres de la sèrie ‘Lanzarote’, que estaran exposats al públic de l’11 de març al 29 de maig, els dijous, divendres i diumenge de 17 a 20 hores i dissabtes d’11 a 14 i de 17 a 20 hores; “i una vegada més des de l’àrea de Cultura volem oferir una experiència cultural més completa i per a això hem programat visites guiades previstes per als dies 7, 10 i 16 d’abril i 8 de maig”. Els interessats a acudir a alguna de les visites guiades han de reservar plaça de manera prèvia trucant al telèfon de l’àrea de Cultura (964 30 09 62 extensió 248).
Per part seua, Antonella Montinaro, comissària de l’exposició de Miquel Barceló, ha explicat que “és un plaer per a nosaltres començar l’any a Benicàssim amb aquesta exposició, que igual que la mostra de Salvador Dalí que es va exposar l’any passat, està plantejada des d’un punt de vista molt didàctic, perquè totes les obres estan repartides en blocs temàtics que faciliten la seua comprensió per a tota mena de públic”. “Barceló és un artista que, des del punt de vista d’obra gràfica, és molt interessant. Presentem en aquesta exposició una selecció de treballs realitzats principalment en els anys 90. El corpus principal de l’exposició està compost per una selecció de peces de la sèrie ‘Lanzarote’, un projecte compost per més de 60 peces que l’artista va començar a la fi dels noranta i és un dels més representatius realitzats per Barceló en l’obra gràfica. La sèrie “Lanzarote” posseeix una gran varietat temàtica. En ella podem trobar representacions d’animals, natures mortes, naturaleses mortes o marines”, ha indicat, assegurant que “la mostra també inclou una altra selecció d’obra gràfica de principis dels anys 90 on destaquen les tauromàquies editades per Bruno Bischofberger i per a concloure hi ha també una xicoteta selecció d’obra inspirada en els viatges que l’artista ha realitzat a Àfrica. Presentem una litografia titulada “In Mali”, creada en els tallers Item de Paris per a acompanyar el seu llibre i quatre litografies de la sèrie Sekou, homònima del text del Paul Bowles, realitzades en 1990, on es reflecteix clarament aquesta font d’inspiració”, ha puntualitzat.
Nascut a Felanitx (Mallorca, Espanya) en 1957, Miquel Barceló és una de les figures més destacades de les arts plàstiques al nostre país. El reconeixement internacional li va arribar després de la seua participació en la Biennal de São Paulo de 1981. Barceló ha avançat al llarg de la seua vida per camins molt variats, la qual cosa ho ha convertit en un artista versàtil i en constant evolució, tant en la tècnica com en els materials. Van ser els seus viatges i estades per Europa, els Estats Units i Àfrica Occidental (Mali) els que han marcat la seua trajectòria artística al llarg dels últims anys.