El palauet municipal acull jornades acadèmiques i congressos durant l’últim trimestre de l’any

Des que Vila Elisa obrira les seues portes després de la seua rehabilitació en el 2019, l’Ajuntament de Benicàssim treballa intensament perquè el palauet municipal romanga actiu durant els 365 dies de l’any, sumant al contingut cultural que ve oferint anualment, un lloc atractiu i funcional per a la celebració de jornades i congressos.
Com ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, “potenciar un patrimoni arquitectònic i cultural com és Vila Elisa durant tot l’any, convertint-lo en un lloc contenidor de cultura, formació i coneixement, és un dels objectius que ens marquem des del 2019, quan obrim les seues portes. Per a això treballem de manera conjunta amb institucions i entitats de tota mena per a planificar exposicions, activitats culturals, jornades acadèmiques i congressos”.
A l’estiu va ser l’exposició de Tàpies la que va atraure al voltant de 7.4000 persones que van contemplar i van gaudir de l’obra gràfica d’un dels principals artistes contemporanis espanyols del segle XX. I per primera vegada ho van poder fer de manera simultània en Vila Elisa, en el Centre Cultural Melchor Zapata i a la Sala Escena, “els nostres espais expositius amb els quals hem posicionat a Benicàssim com un espai de referència i de qualitat, capaç de seduir amb una proposta cultural molt atractiva a milers de veïns i visitants”, ha afegit l’alcaldessa.
Ara, durant l’últim trimestre de l’any, el palauet municipal s’erigeix com a lloc de celebració de jornades acadèmiques i congressos. En les últimes setmanes s’han donat cita treballadors socials amb motiu del 40 aniversari del Col·legi de Treball Social de Castelló, una jornada commemorativa que va comptar amb l’assistència del president de l’organisme, Jaume Agost, l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, la vicepresidenta provincial Patrícia Porta i la directora general de Persones Majors de la Conselleria, Mª José Pérez, així com desenes de treballadors socials que van ser presents en la taula d’experiències i en la projecció d’un vídeo commemoratiu en el qual es va repassar la història i les fites de l’organisme col·legial.
Jornada de treball també va ser la que va celebrar Labora. La jornada formativa de tancament del cicle 2022 del programa Avalem Territori es va desenvolupar a Benicàssim i va estar centrada en una proposta d’indicadors per a l’avaluació dels projectes experimentals quant a l’articulació d’estratègies d’ocupació. La jornada va comptar amb més de 100 persones, entre l’assistència presencial i telemàtica, i en ella es van analitzar les particularitats detectades i alguns dels problemes de la posada en marxa d’aquest nou sistema d’indicadors.